DOLAR 32,2472
EURO 34,8440
ALTIN 2.422,02
BIST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Kazanan dövüşçü Müslüman oldu

19.04.2020
A+
A-

Geçtiğimiz sene idare heyeti başkanlığını Bülent Sağlam’ın yaptığı Vendetta organizasyonunda Avusturya şampiyonu da olan Willi Ott, Müslüman oldu. İstanbul’da da ringe meydana çıkan Ott için Bülent Sağlam, “Kendisi ara sıra salonumuza da gelerek antrenmanlar yapıyor. Maç galalarımızda ringlere çıkarak büyük başarılara imza atıyordu. Kendisi dövüş sporlarında fazla kabiliyetli ve başarılı bir sporcudur. Dinimize aleyhinde ilgisini son zamanlarda ayrım etmiştik. Salonumuzda da dağıtılmış sohbetler oluyordu. Belki böyle bir sporcunun İslam’ı seçmesinde katkımız olduysa ne mutlu bize” dedi.

Ott: “İslam’dan güç alıyorum”

Kendi salonunda çok sayıda Müslüman sporcu ile çalıştığını gösteren kazanan dövüşçü Willi Ott, “Gerçekte şimdiye değin reklam olmasın diye konuşmuyordum oysa şayet diğer insanlara da ilham kaynağı olur diye bu seçimimi anlatmaya karar verdim. Tanıdığım Müslümanların ne dek pak ve güzel ahlaklı olduğunu gördüm. İslam dinindeki adaleti de görünce fazla hoşuma gitti. Bu konuyu uzun zaman inceledikten daha sonra Müslüman olmaya karar verdim. İslam’ın insana zor verdiğini ayrım ettim. İlk ramazanda orucumu yakında tutacağım ve bunun için fazla sabırsızlanıyorum. İslam inancıyla fazla daha güçleneceğimi hissediyorum. sosyal ağ üzerinden milyonlarca mesaj aldım ve bunları maalesef tek tek cevaplayamayacağım için üzgünüm. Oysa bu mesajlar bana daha büyük zorlama verdi” açıklamasını yaptı.

Dövüş sporları yazarı ve Vendetta organizasyon basın danışmanı Vedat Alyaz, son dönemlerde dinimize olan ilginin arttığını belirterek, “Avrupa’da çok sayıda camide hoparlörden ezanların okunmasına müsaade edilmesi ve birçok kilisede Kur’an-ı Kerim okunarak, dualar edilmesi Avrupa’daki insanların dinimizi yakından tanımasına ve araştırmasına vesile oldu” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.