DOLAR 32,5622
EURO 34,7286
ALTIN 2.486,36
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

Kayserispor Kulüp Başkanı Berna Gözbaşı: ‘Kayserispor düşecek diye bırakıp gidecek değiliz’

25.04.2020
A+
A-

Süper Lig’in tek bayan kulüp başkanı olan Hes Kablo Kayserispor Kulüp Başkanı Berna Gözbaşı, kulübün devlete ait sosyal medya hesabı tarafından açılan canlı yayına katılarak manâlı açıklamalarda bulundu. Kulübü görev aldıkları döneme ait kayda değer açıklamalarda yer alan Berna Gözbaşı, “İlk dönem benim başkanlık yapmam için yapılan teliflere karşısında fazla şaşırdım. Katiyen olmaz dedim. Lakin sonuçta ikna oldum. Ama, idareli olarak bütün anlamıyla bir ilgi çekici devraldık. Ekonomik olarak darmadağın bir şart vardı. Biliyorsunuz transfer kapalıydı. Gecemiz gündüzümüz bunları düzeltmekle geçiyor. Çok baskı bir dönem geçirdik. Bize söylenen borcun 3 katı bize devredildi” dedi. Bundan sonraki dönemde tek isteklerinin daha sağlam bir inşa oluşturmak olduğunu dile getiren Gözbaşı, şöyle devam etti;

“Kulübün her sezon darmadağın olmayacağı, her gelenin yağmalamayacağı, kalıcı ve kurumsal bir inşa belirlemek istiyoruz. Futbol bundan böyle bir sektör ve o efsane başkan, bu böyle yönetti günleri artık geçti. İyi ve sağlam bir inşa oluşturabilirsek, takım düşse bile tekrar kendiliğinden çıkacaktır. Kayserispor eğer düşerse ilk kere düşmeyecek lakin dediğimiz yapıyı oluşturursak, çıkmak çok da zor olmayacaktır. Arkadaşlar ben kulübü devraldığımda zaten kulüp düşmüştü. Bunun iyi günü var fena günü var. Biz her şeyi kasten yola çıktık. Kayserispor düşecek diye bırakıp gidecek değiliz.”

öte taraftan, eski idare konusunda açıklamalar da yapan Gözbaşı, iki eski başkanın maddesel destek sözü verdiğini hatta birinin iki oyuncu getireceğini söylemesine karşın sözünde durmadığını söyledi. Gözbaşı konu ile ilgili, “Deplasmana eski yönetimi temsilen gelen biri var, hocayı eleştiriyor, futbolcuyu eleştiriyor. Uyardım, bitmiş uyarıyorum senin temsil ettiklerin sözlerini yerine getirmedi. O nedenle senin eleştirmeye, söz söylemeye hakkın yok” ifadelerini kullandı.

‘Liglerin oynanması düşünülüyor’

Liglerin oynatılmasının düşünüldüğünü dile getiren Berna Gözbaşı, “Görülen o oynatılmak isteniyor lig. Daha önceki açıklamalarımız var. 1 Mayıs’taki karara uyaracağız. Eğer oynatılma kararı çıkarsa 2 Mayıs’ta toplanacağız. Bu süreçte kuşkusuz fiziki olarak zorluklar geldi. Lig oynansa bile seyircisiz oynanacak. bir kere seyirci gelirimizi kaybettik. Oynanıp oynanmayacağı, oynanırsa hangi şartlarda oynanacağı 1 Mayıs’taki toplantıda belirli olacak. Eğer oynanırsa hemen kampa girmemiz gerekecek. Bir yanlamasına da kazanç üretmemiz gerekiyor. Bunun için de ben bir takım çalışmalar yapıyorum” dedi.

‘Yerli oyuncular daha fedakar’

Yabancı oyuncular konusunda bir takım problemlerin yaşandığını söyleyen Gözbaşı, bunun sadece Kayserispor’un yok bütün kulüplerin problemi olduğunu söyledi. Gözbaşı, konu ile ilgili olarak, “Fedakarlık konusunda bizim kendi çocuklarımız daha aklıselim. Yabancılar bu konularda kulüplere bezginlik çıkarıyor. Karakterli futbolcu olması lazım. Sorun çıkaran futbolculara kulüpler prim vermemeli “ biçiminde konuştu.

‘Korona virüs günleri yoğun geçiyor’

Korona virüs ile ilgili olarak hayatın durmasına karşın kendisinin yoğun günler geçirdiğini söyleyen Berna Gözbaşı, “İlk iki hafta biz de eve kapandık fakat büyüyen süreçte biliyorsunuz, ihracat yapan bir firmayız. aynı zamanda bu şartlarla ilgili üretim yapıyoruz. Her Tarafta çalışmalara başladık. Bir yana işyerim, bir yandan Kayserispor için mesai yapıyoruz. Ayrıca tahsis yaptığım STK’lar var. Bütün bunlar ile birlikte fazla yoğun günler geçiriyorum” dedi.

Erhan Kan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.