DOLAR 32,3781
EURO 34,7468
ALTIN 2.407,27
BIST 10.087,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Kayısının Faydaları Herkesi Şaşırtıyor!

01.07.2020
A+
A-

Her gün en düşük 3-4 adet kayısı yemek vücudun az kalsın tüm hastalıklara karşısında korunmasını sağlar. Lezzetiyle yedikçe yiyesiniz gelen kayısının merak edilen faydalarını anlatan Uzman Beslenme Uzmanı Canel Öner Sayar önemli açıklamalarda bulundu.

“POSALI GIDA HAYAT KURTARIYOR”

Uzman Beslenme Uzmanı Canel Öner Sayar, kayısının faydalarına dair kayda değer açıklamalarda bulunarak şöyle konuştu: “Kolon kanserinden korunmada posalı besin hayat kurtarıyor. Kayısı; içeriğindeki antioksidanlar, posa içeriği, vitamin ve mineraller ile kanserden korunmada oldukça etkili bir besindir.

Kayısı, içinde yer alan potasyum, C vitamini ve posa baştan sona yürek krizine karşı koruyucu etki gösteriyor. Vücut fonksiyonlarına etkisi yüksek, kritik bir mineral ve elektrolit olan potasyum eksikliği sinir sistemini bozar, vücutta sıvı dengesi bozulur, yürek ritmi dengesizleşir ve adale dokusu yavaşlar, böbreklerin filtre özelliği azalır ve sinir sistemi bozulur.

İçerdiği flavonoid ve öteki antioksidanlar baştan sona de yürek sağlığına iyi geliyor. Oksidatif stresin artırdığı hastalıkların engellenmesine de katkısı olur. Göz sağlığını da güçlendiren kayısı, C, E ve bilhassa de A vitamini ile gözleri kuvvetlendirir.”

1 ADET KAYISI KAÇ KALORİDİR?

Bilirkişi Diyetisyen Sayar, kayısının içeriğinde yer alan vitaminlerin cilt sağlığı açısından da yardımsever olduğunu ve yaşlanmayı geciktirdiğini vurgulayarak, “Kayısı için porsiyon 3-4 adettir. 4 adet kayısı; 68 kcal, 2,5 gram lif, 13,7 gram karbonhidrat, 0,2 gram yağ içerir. Kayısı içerisinde A, C, E vitaminleri ile demir, magnezyum, kalsiyum ve fosfor minerallerini barındırır” dedi.

BAĞIRSAK HAREKETLERİNİ HIZLANDIRIR

Kayısı, çoğu kişinin muzdarip olduğu ve süre geçtikçe büyük bir sağlık durumu problemi haline gelen kabızlığa karşın faydalarına da değinen Sayar, “Posa içeriği ile bağırsak hareketlerini hızlandıran kayısı, bağırsaktaki atıkların yumuşamasını ve bağırsaktan geçişinin hızlanmasını sağlar, sindirimi kolaylaştırıyor ve kabızlığı önler. Bağırsakları çalıştırır ve tok tutar. Düşük kalorisi ve tatlı krizlerine karşı iyi bir çözüm olur. Günde 3-4 adet taze kayısı, kefir ya da yoğurtla bir ara öğün olabileceği gibi kahvaltı sofralarında da peynir, yumurta ve yeşilliğin yanına tatlı ihtiyacını da karşılayan iyi bir alternatif oluyor” diye konuştu.

KANSIZLIĞA BİREBİR

Sayar, kayısının anemi tedavisine de muavin olduğunu ve iyi bir demir kaynağı olarak görüldüğünü belirterek, “Demir, hemoglobin üretimini geliştirir ve bu da kan kalitesini artırır.

Baş dönmesi, halsizlik, ağız içinde bere oluşması, cilt solgunluğu ve baş ağrısı gibi durumlarda kayısı, kuru olarak tüketilirse yüksek bir demir takviyesi sağlıyor” dedi.

İLİşKİLİ HABERLER Yürüyüş Meditasyonunun Faydaları Nelerdir?

Yürüyüş Meditasyonunun Faydaları Nelerdir?

Limonun Hiç Bilmediğiniz Faydaları

Limonun Hiç Bilmediğiniz Faydaları

Isırganın Saça Faydaları

Isırganın Saça Faydaları

Çocuklarda Gündüz Uykusunun Faydaları

Çocuklarda Gündüz Uykusunun Faydaları

İLİşKİLİ GALERİLER Karanfil Yağının Faydaları Nelerdir?

Karanfil Yağının Faydaları Nelerdir?

Kuzu Kulağının Faydaları Nelerdir?

Kuzu Kulağının Faydaları Nelerdir?

Kivinin Faydaları Nelerdir?

Kivinin Faydaları Nelerdir?

Ananas Suyunun Faydaları

Ananas Suyunun Faydaları

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.