DOLAR 32,2240
EURO 34,7512
ALTIN 2.455,08
BIST 10.342,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Kavisli iPhone Apple’ı coşturacak!

08.04.2018
A+
A-

Bu hafta başında Bloomberg tarafından yayınlanan bir rapora göre Apple kavisli iPhone modelleri ile ilgili çalışmalara başladı. İddialara göre şirket,  temassız kontrol ve kavisli ekran teknolojileri üzerinde çalışıyor. Şirketin iki yıl içinde bu teknolojilere sahip iPhone modellerini satışa sunması bekleniyor.

Kavisli ekranlar Samsung tarafından uzun süredir kullanılıyor. iPhone X‘un tasarım sürecinde Apple’ın kavisli ekran kullanacağı iddia edilmişti. Ancak bu ekranın kırılgan yapısından kaynaklı olarak şirket böyle bir ekranı tercih etmemişti. Apple’ın OLED ekrana geçiş ile başladığı dönüşümü kavisli ve temassız kontrol sağlayan ekran ile devam ettirmesi bekleniyor.

Yeni iPhone modelleri Apple için oldukça önemli. Analist Daniel Ives, yeni iPhone’lar ve OLED tasarım ile birlikte Apple’ın piyasa değerinin 1 yıl içinde 1 trilyon dolara ulaşacağını düşünüyor. Apple hisseleri şu anda 170 ABD doları aralığında işlem görüyor. Şirketin piyasa değeri 876 milyar dolar civarında.

Apple’a olan şikayetler artıyor!

Apple’ın son dönemlerde iPhone cihazlarda uygulamaya başladığı Apple Pay zorlaması insanları rahatsız etmeye başladı ve şikayetler artıyor.

Şirketin 1 trilyon dolarlık değere ulaşması mümkün. Ancak bunun ne kadar zaman alacağını kestirmek zor. Ives, yeni iPhone’ların 2018 ve 2019’da Apple’ın büyümesinin önemli bir parçası olacağına inanıyor. Ives’a göre Apple, 18 ay içinde 350 milyon iPhone satışı gerçekleştirecek. Böylece kısa vadede 1 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşılmış olacak.

:: Sizce kavisli iPhone tasarımı Apple’a başarı getirir mi?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.