DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Paz 22°C
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C

Karda zordur yarışmak…

18.02.2018
A+
A-

Madalya koleksiyoncusu
Marit Björgen’in 37 yaşında olimpiyat tarihine adını yazdırmak için önünde sadece bir yarış kaldı. Norveçli kayaklı koşucu, geçen hafta bir gümüş ve bir bronz madalya kazandı. Kazanacağı bir madalya onu, Kış Oimpiyatları tarihinin en çok madalya kazanan (şu ana kadar 12 madalyası var) iki sporcusundan biri yapacak ve vatandaşı Ole Einner Bjorndalen’in sahip olduğu unvana ortak edecek. (Gün ve saati: 25 Şubat Pazar 09.15)

Karda zordur yarışmak...

Pisti kim süpürecek bakalım?
Kış Olimpiyatları’nın en huzur verici sporu körlingde madalyalardan sadece bir tanesi sahibini buldu. Erkekler ve kadınlarda olimpiyat şampiyonunu izlemek ve bu oyunu anlamak için iki şansımız daha var. Kadınlarda Kanada’yı yenerek sürpriz yapan Güney Koreliler sonuna kadar gidebilecek mi? (Gün ve saati: 24 Şubat Cumartesi 09.35, 25 Şubat Pazar 03.05)Karda zordur yarışmak...

Altınları dörtleyelim…
Tarihte erkek ya da kadın hiçbir sporcu alp disiplininde aynı olimpiyatta dört altın madalya birden kazanmadı. Amerikalıların yeni fenomeni Mikaele Shiffrin henüz 22 yaşında bu başarıyı elde edebilir. Shiffrin iki altın madalya kazanması durumunda da tarihe geçecek. (Gün ve saati: 21 Şubat Çarşamba 11.00, 23 Şubat Cuma 08.30)
Karda zordur yarışmak...

Zamanımızın ‘Üşütük Popolar’ı…

‘Üşütük Popolar’ filminin üzerinden 30 sene geçmiş olsa da Jamaika’nın her kış olimpiyatı tecrübesinde, onları ilk kez duyar gibi hayret ediyoruz. Bu olimpiyatta Jamaikalılar yalnız değil, yanlarında tarihin Afrika kıtasından çıkan ilk bobsleigh takımı, Nijerya da var. Oyunlarda Jamaikalılar ve Nijeryalılar ne yapar diyenler için bobsleigh yarışlarını kaçırmamak lazım. (Gün ve saati: 20 Şubat Salı 14.50 ve 16.01, 21 Şubat Çarşamba 16.00)

Karda zordur yarışmak...
Bir olimpiyat çınarı
Noriaki Kasai 45 yaşında hâlâ hayalinin peşinden koşuyor. Sekizinci kez katılarak en çok olimpiyat gören sporcu oldu. Ama o bununla da yetinmiyor. Olimpiyatlardaki ilk madalyasını kazanmasının üzerinden 24 yıl geçmişken bir olimpiyat madalyası daha kazanarak spor tarihinin en güzel hikâyelerinden birini yazmak istiyor. (Gün ve saati: 19 Şubat Pazartesi 15.30)

Türkiye, oyunlara dört dalda sekiz sporcu ile katılıyor. Fatih Arda İpçioğlu, kayakla atlamada olimpiyat tarihinde yarışan ilk Türk sporcu oldu. Sporcumuz, normal tepe bireysel elemelerinde son sırada yer aldı. Alp disiplininde Özlem Çarıkçıoğlu, dev slalomda 58 sporcu arasında 57’nci sırada yer alırken, slalomda ise birinci turu tamamlayamadı. Kayaklı koşuda erkekler sprintte Hamza Dursun 71., Ömer Ayçiçek 77. sırada yer alarak elemeleri geçemedi. Kadınlarda Ayşenur Duman 10 km serbestte 86. oldu. Artistik buz pateninde Alper Uçar-Alisa Agafonova çifti buz dansı, alp disiplininde Serdar Deniz dev slalom ve slalomda ikinci hafta mücadele edecek. Başka bir ülkede olsak aldıkları derecelere bakar, ellerinden gelenin en iyisi bu mu diye sorardık. Fakat Türkiye’de bu sporcuların olimpiyata katılmaları bile içinde bulundukları koşullar dikkate alınırsa gerçekten önemli ve takdir edilesi.

Not: PyeongChang 2018 Kış Olimpiyat Oyunları’nı Eurosport 1 ve 2’nin yanı sıra TRT Spor’dan izleyebilirsiniz.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.