DOLAR 32,5505
EURO 34,9656
ALTIN 2.457,06
BIST 9.879,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Karda Düşme Riski Nasıl Azaltılır?

27.09.2021
A+
A-

Düşme olayı birçok kişide olumsuz sonuçlar doğurmaktadır. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Ersin Kuyucu buzlu zeminlerde düşme riskini azaltmak için yapılması gerekenleri sıraladı. Detaylar haberimizde…

Kış mevsiminin korkulu rüyası olan karlı yüzeylerde düşme olayı birçok kişide olumsuz sonuçlar doğurmaktadır. Konuyla ilgili önerilerde bulunan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Ersin Kuyucu buzlu zeminlerde düşme riskini azaltmak için yapılması gerekenleri sıraladı. Kuyucu, ”Öncellikle kaygan zeminlerde tabanı kaymayan bir ayakkabı veya bot giyilmelidir. Kar yağarken veya şiddetli yağmur anında en temel olarak vücut kuru havaya göre yürüme sırasında daha fazla enerji harcıyor. Bunun yanı sıra ellerin boş ve cepte olmaması da olası bir düşme anında düşme şiddetini azaltabilmek için tutunmamızı sağlıyor. Bir çanta ya da alışveriş torbası taşınacaksa sırt çantası kullanarak ellerin boş olması sağlanmalı. Eğer elde taşınacak eşyanız varsa dengenizi korumak için ağırlığı iki ele eşit dağıtmalısınız.” diyerek önerilerde bulundu.

KASLARDAKİ ZAYIFLIK DÜŞME SEBEBİ

Kemik erimesi ve kaslardaki zayıflığın düşme sebeplerinden biri olduğunu dile getiren Kuyucu, ”Özellikle 65 yaşın üzerindeki kadınlardaki osteoporoz ( kemik erimesi) ve kaslardaki zayıflığın (atrofi) düşme nedenlerinin başında gelmektedir. Osteoporoz ve atrofi düşme anında verebileceğimiz refleksi azaltıyor. Ayrıca vücudumuzda oluşan hasarı da gerek kırık oluşması gerek de kas ligaman tendon hasarları nedeni ile artırıyor. Bu noktada yaş ne olursa olsun düzenli spor yapan bir vücut kendi yaş gurubu için diğer etkenlerden bağımsız en avantajlı vücuttur.” dedi.

BURKULMA ANINDA NE YAPILMALI?

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Ersin Kuyucu, yaşanan burkulma olaylarında kişinin yapması gerekenleri şu sözlerle aktardı: ”Olası burkulma anında burkulan eklemi kalp seviyesinin üstünde olacak şekilde dinlendirmeli ve daha sonra mutlaka buz veya herhangi bir soğuk malzeme ile uygulanmalıdır. Ayrıca burkulma anında buz direkt cilde temas ettirilmemelidir. Bir beze ve poşete sararak buz kullanılmalı.  Yaklaşık 1 ila 2 saatlik takipten sonra ağrılarda çok az bir azalma varsa mutlaka uzman bir hekime muayene olunmalıdır.”

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.