DOLAR 32,5336
EURO 34,7579
ALTIN 2.488,21
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Karantinada Canınız Sıkılmasın!

13.04.2020
A+
A-

Zamanımızı daha çok yaşadığımız yerde geçirdiğimiz bu günlerde moral düzeyimizi nasıl yüksek tutabiliriz? Dışarıya çıkamamak canımızı mı sıkılıyor?

Sıkılmasın… Bu olumsuz dönemi atlatmak zorundayız. İnsanlarla aramıza mümkün olduğu kadar fiziksel mesafe koyarak ve mümkün olduğu kadar dışarıya çıkmayarak…

Can sıkıntısının tek sebebi var. Boşluk…

Boş kalırsak, düşünmez, okumaz, üretmez, çalışmaz, uğraşmazsak bu can sıkılmasın da ne yapsın!

Bir söz vardır; ‘Çalışan demir ışıldar’ diye… Zaman çok değerli. Fakat şu sıralar canımız ondan da değerli… 

Yaşadığımız yerde kaliteli vakit geçirmek için dışarıda yaptıklarımızdan daha çok etkinlik olduğunu biliyor musunuz? Üstelik bunlar son derece eğlenceli, keyifli ve öğretici etkinlikler…

Sizler için, aklıma gelen ya da başka bloglarda okuduğum etkinlikleri listeledim;

1. Şiir yazmak; Beceremem, yeteneğim yok, demeyin. Yazın yahu!

2. Hikâye yazmak (Bkz; Şiir yazmak maddesinin açıklaması:)

3. Günlük tutmak

4. Resim yapmak

5. Eski eşyaları onarmak ve boyamak

6. Takı tasarımı

7. El yapımı kâğıt ve el yapımı kitap; Atık kâğıtları bazı işlemlerden geçirip tekrar kâğıt yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Peki kâğıtlarınızı ciltleyip kitap, defter yapabileceğinizi? Deneyin!

8. Kâğıttan tasarımlar; Kâğıdı tutkalla birleştirerek vazolar, kalemlikler, panolar, sanatsal bebekler ve aklınıza gelebilecek her şeyi yapmanız mümkün…

9. Mandala

10. Klasik el sanatlarımız; örgü, dikiş ve nakış

11. Makrome

12. Puzzle

13. Keçeden objeler, bebekler, giysi ve aksesuarlar yapmak 

14. Oyun oynamak; Azı karar, çoğu zarar dediklerimizden… Biraz oyun oynamanın zararı değil faydası var. Hayâl gücünü, problem çözme yeteneğini, hafızayı, görsel algıları, konsantrasyonu, zekayı geliştirir. 

15. Kitap okumak, kitap okumak, kitap okumak…. E-kitaplar da var okumak için ama bana sorarsanız kitabı koklamak daha iyidir. 🙂

16. Film izlemek

17. Bulmaca çözmek

18. Yünden, kumaştan, kilden, keçeden, ahşaptan sanatsal bebekler, kuklalar yapmak

19. Enstrüman çalmak, öğrenmek

20. Karaoke

21. Dans

22. Mutfak sanatları; Yemek, pasta, çikolata yapımı

23. Online eğitim, kurs ve workshoplar; Yavaş yavaş sayıları daha da fazlalaşıyor. Whatsapp, web, özel yazılım ve uygulamalar üzerinden kurslar, atölyeler, dersler yapılıyor. 

24. Online müzeleri ve sergileri gezmek; Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müzelerin pekçoğunu sanal müze ve sergi uygulamalarında gezebilirsiniz. Özel müzeler, sanatçılar ve kurumlar da online müze ve sergilerine gelecek ziyaretçileri bekliyor. 

25. Yoga; hem ruhunuz, hem bedeniniz için…

26. Meditasyon

27. Doğal sağlık ve bakım ürünleri kullanmak, uygulamak

28. Online yaratıcı sohbetler; Video konferansla bağlandığımız kişilerle, izlediğimiz filmler, okuduğumuz kitaplarla ilgili sohbet etmek, felsefe, tarih gibi konularda bilgi alışverişinde bulunmak.

29. Dostlarla online sosyal terapiler; Video konferansla bağlanarak, korkularımızı, hayâllerimizi, sorunlarımızı konuşup deşarj olmak. Yüzyüze sohbetin online versiyonu… Ne yapalım, şu aralar koşullarımız ne ise ona göre davranacağız 🙂

30. Online şiir okuma saati; Nasıl? İyi fikir değil mi? Bana ait değil gerçi, ben de internette bir blogda görmüştüm… 

31. Online tiyatro oyunu seslendirme; Bir tiyatro eserini seslendirip canlandırarak keyifli ve sanatsal saatler geçirmek.

32. İnternette surf yapmak; Evet, yanlış okumadınız. İnternet dev bir kütüphane. Akademik yayınlardan çizgi filmlere, kısa hikâyelerden illüstrasyonlara kadar her şey onun içinde… İnterneti neden hâlâ boş boş chat yapmak ve zaman öldürmek için kullanıyorsunuz hiç mi hiç anlayamıyorum! 

33. Koleksiyon yapmak; Yaratıcı düşünün. Çakmak, oyuncak bebek, kâğıt peçete, kurşun kalem, yağlıboya tablo, minyatür arabalar, eski telefonlar… Aklınıza ne gelirse, sevdiğiniz ne varsa biriktirebilir ve evinizin bir köşesinde sergileyebilirsiniz. 

34. Spor… Zumba, fitness, aerobik, basit egzersizler, pilates vs. 

35. Bahçe işleri; Bahçede veya saksıda sebze-meyve, çiçek, minyatür ağaç yetiştirmek, bitki teraryumu oluşturmak.

Gördünüz mü? Yapacak ne kadar da çok şey var! Öyle ki bu yazdıklarımdan birkaçını yapmaya niyetlenseniz o konularda başarılı olmaya ömrünüz yetmez! Hepinize, hepimize kolay gelsin!  

Hem yeni bir dünyaya adım atmak, öğrenmek ve kaiteli zaman geçirmek için bir şeyler yapın! Boş durmayın! 

Belki bazıları ileride bir gün mesleğimiz haline de gelebilir, belli mi olur!

Doğayla, sevgiyle kalın. 

Ayşen Baloğlu / Yazar & Yaşam Koçu

aysen@mayanatural.com.tr

Maya Blogdaki yazılarımı da okumak ve Maya Natural ürünlerini satın almak için;

https://www.mayanatural.com.tr

https://www.instagram.com/mayanatural.tr

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.