DOLAR 32,3747
EURO 34,7361
ALTIN 2.394,49
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Karaciğeri Yenileyen Doğaüstü Besinler

05.05.2020
A+
A-

Karaciğeri bitkisel ve doğal yöntemlerle zararlı toksinlerden arındırabilir, eskimiş olan karaciğerinizi yeniden canlandırabilirsiniz. Karaciğeri en iyi temizleyen ve çabuk bir şekilde gençleşmesini sağlayan en manâlı bitki demirhindi bitkisidir. Ayrıca bu bitki asap sistemini korur ve safra kesesi ile ilgili sorunların çözülmesini sağlar. Yağlanmış ve toksinlerle doluolan karaciğeri demirhindi bitkisiyle kısa sürede eski sağlığına kavuşturabilirsiniz.

KARACİĞER DOSTU HİNDİBA

Karaciğer dostu olan hindiba yaprakları, koruyucu bir etkiye sahiptir. Salatalarda veya çay olarak tüketilebilir. Vitamin açısından da zengin olan hindiba; sodyum, potasyum ve kalsiyum içermektedir.

Karaciğerde oluşabilecek problemler üstünde oldukça etkilidir ve karaciğer fonksiyonlarını destekleyici etkilere sahiptir. bununla beraber sindirimi de kolaylaştırır.

DEMİRHİNDİ ÇAYI NASIL DEMLENİR?

Demirhindi çayını düzenlemek için yapmanız gereken ilk şey 1 litre suyu kaynatmaktır. Su kaynamaya başlamadan önce 20 gr demirhindi meyvesini suya ekleyin. İyice kaynadıktan daha sonra çayı soğumaya bırakın. Dere soğuduktan sonra sabah ve akşam almak üzere her gün iki kere aç ya da tok karnına tüketmeniz gerekir. Çayın içerisine 1 akarsu kaşığı bal ekleyip tatlandırarak da içebilirsiniz.

ÇİĞ SARIMSAK TOKSİNLERİN ATILMASINI SAĞLAR

En iyi antioksidanlardan biri olan sarımsak, karaciğerin yenilenmesi için oldukça önemli bir besindir. Karaciğer enzimlerini harekete geçiren sarımsak, zararlı toksinlerin vücuttan dışarı atılmasını sağlar.

Antioksidan, allicin ve vitaminler bakımından da oldukça varlıklı olan sarımsağın içeriğinde yer alan sülfür, karaciğerin görevini yerine getirmesine yardımcı olan enzimlerin üretilmesine takviye olur. Doğal bir antibiyotik olan sarımsağın ham tüketilmesi gerekir.

AVOKADO KARACİĞER YAĞLANMASINI ENGELLİYOR

Dinç yağ alımı için en yerinde besinlerden biri olan avokado, özellikle içerdiğinde bulunan Omega-6 ile karaciğerin yenilenmesini sağlar ve hücrelerin toparlanmasına destek olur. Avokado genel olarak salatalarda veya limon sıkılarak dosdoğru tüketilir.

Her gün birdenbire pozitif avokado tüketilmemesi önerilir. Vücuda sağlıklı yağ karşılayan ve biriken zararlı yağ asitlerini değil eden avokado karaciğer yağlanmasına karşı epeyce kayda değer bir besindir.

HEM ÜZÜM AYRICA DE ÇEKİRDEĞİ FAYDALI EPEYCE FAYDALI

Dinç bir karaciğer için vazgeçilmez besinler arasında üzümde yer almaktadır. Üzümün hem kendisi hem de çekirdeği karaciğer sağlığı için epeyce önem talep eder. Yapılan araştırmalar üzüm çekirdeğinin karaciğer hasarları üstünde olumlu sonuçlar doğurduğunu göstermektedir.

Vücudu toksinlerden arındırma gibi hayati bir göreve sahip olan karaciğerin kendi kendini temizlemesi için mutlaka üzüm tüketilmesi gerekmektedir.

KARACİĞER FONKSİYONUNU İYİLEŞTİRİR

Karaciğeri koruması ile tanıdık karahindiba, karaciğer fonksiyonlarını optimize etmeye yardımcı olur. Ayrıca enflamatuvar problemleri önler ve safra akışının düzenlenmesini sağlar.

Toksinlerin atılmasını sağlar ve en önemlisi karaciğerin yağlanmasını önler. Haftada minimum 3 kez çay tüketilmesi önerilmektedir.

BRÜKSEL LAHANASI KARACİĞERİ TEMİZLİYOR

Karaciğerin temizlenmesi için etkin besinlerden biri de Brüksel lahanasıdır. brüksel lahanası, karaciğeri yeniler ve zararlı olan toksinlerin dışarı atılmasını sağlar.

İçeriğinde yer alan sülfür bileşikler ile karaciğeri olası hasarlara aleyhinde korur ve toksinlerin dışarı atılmasına yardımcı olur.

İLİşKİLİ HABERLER Karaciğer Yağlanmasını Önlüyor!

Karaciğer Yağlanmasını Önlüyor!

Karaciğeri 20 Yaş Gençleştiriyor!

Karaciğeri 20 Yaş Gençleştiriyor!

Karaciğer Yağlanması Nedir? Karaciğer Yağlanması Belirti ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Karaciğer Yağlanması Nedir? Karaciğer Yağlanması Belirti ve Çare Yöntemleri Nelerdir?

Siyah Turpun Daha Önce Hiç Duymadığınız Faydaları

Siyah Turpun Daha Önce Hiç Duymadığınız Faydaları

İLİşKİLİ GALERİLER Karaciğer İçin Çok Yararı Olan Besinler

Karaciğer İçin Çok Yararı Olan Besinler

Karaciğerdeki Zehri Söküp Atan Besinler

Karaciğerdeki Zehri Söküp Atan Besinler

Karaciğer Toksitlenmesinin Belirtileri

Karaciğer Toksitlenmesinin Belirtileri

Böbrek ve Karaciğeri Temizliyor!

Böbrek ve Karaciğeri Temizliyor!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.