DOLAR 32,2397
EURO 35,0389
ALTIN 2.502,38
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 23°C
Per 22°C

Kanserli Hasta Enfeksiyon Kaparsa Ne Olur?

13.06.2020
A+
A-

Kanserli Hasta Enfeksiyon Nedir?

Kanserli hastaların çok büyük bir kısmı kemoterapi olarak aşina bir tedaviyi gördükleri için bilhassa düşük olan bağışıklık sistemlerinden dolayı risk altındadırlar. Çünkü bu çare yöntemi her ne dek kanserli olan bütün hücreleri yok etse de bununla birlikte pak olanlara hasar verir. Uygulanmış olduğu yerdeki lökositler ortadan kalkar. Bu durumda o kişinin enfeksiyon kapma oranı artar.

Kanserli Hasta Enfeksiyon Kaparsa Nasıl Bir Yol İzlenir?

Kanserli hasta enfeksiyon kaparsa ne olur: Böyle bir durum başlangıçta anında hastanın doktoru ile iletişim kurmak şarttır. Bunun ardındaki doktora gidilir. devam eden kanser tedavisi laf konusu ise buna kadar hareket ederek hap verilir. Burada elbette uyarı edilecek olan en temek  husus enfeksiyonun türüdür. Çünkü nezle de bu herif rahatsızlıktır. Hastanın sahip olduğu bağışıklık sisteminin yükseltilmesi şarttır.

Kanserli Hasta Enfeksiyonunu Önlemek İçin Neler Yapılmalıdır?

Kanserli hastanın enfeksiyon kapmasını önlemek için uyarı edilmesi gereken birden çok husus var. Bunların içinde bilhassa el yıkayıp temizlemek öne çıkıyor. Çünkü çoğu enfeksiyon, bakteri ve mikrop bu yolla insan vücuduna giriş yapıyor.  Bundan nedeniyle benekli olduğu zaman ellerin yıkanması son derece önemlidir. Bunun haricinde ise eller; hapşırma ve öksürmeden sonradan da bir biçimde arınmak zorundadır.

Kanserli hastalara enfeksiyon bulaşmasını durdurmak için aynı zamanda kişisel bakım ilkelerine bütün bir armoni göstermek şarttır. banyo yapmak önemlidir. Bunun için genellikle ılık su kullanımı laf konusu edinmek zorunda. Sert liflerden kaçınmak her daim öğüt edilir.  Manikür veya pedikür gibi şeylerin genelde enfeksiyon açısından koskocoman bir tehlike taşıdığını söyleyelim. Bunlardan kaçınmak gerekiyor.

Kanserli Hasta Enfeksiyonunu Önlemek İçin Nasıl Beslemek Lüzumlu?

Kanserli hasta enfeksiyon kaparsa ne olur: Kanserli hastanın tedavisine çok seri bir biçimde başlanmak zorundadır. Böylelikle olası fazla kötü sonuçların önüne de geçilmiş olunacaktır.  Buna göre özellikle beslenme konusunda da uyarı edilecek olan birtakım hususlar vardır. Suların kaynatılması ve bu şekilde tüketilmesi birincil sırada kazanç. Fazla uzun bir süre boyunca kalmış olan suların içilmesinden uzakta durun.

Cildin bütünlüğünün korunması son derece işaret ve önemli bir husus. Bu konuda asistan olan ürünlerde genel olarak B ve C vitaminleri mevcut. Bol bol bunları harcamak fazla manâlı az pişmiş veya ham olarak tanımlanan ürünleri tüketmekten genellikle çok uzakta durmak rasyonel bir yol olacak.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.