DOLAR 32,6013
EURO 34,8092
ALTIN 2.492,47
BIST 9.508,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Kanserden Tedavisinde Yeni Işık

02.09.2020
A+
A-

Eskiden kanser hastalarında tek seçeneğin neredeyse sadece kemoterapi olduğunu ifade eden Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Uğur Coşkun, ‘Günümüzde akıllı ilaçlar olarak nitelendirdiğimiz hedefe yönelik tedavi seçenekleri ve immunoterapi uygulamaları ile uygun hastalarda çok iyi neticeler alınabilmekte’ dedi.

HASTALARDA OLUMLU İLERLEMELER SAĞLANIYOR

Kanser hastalığının hala kesin bir tedavisi bulunmuş değil. Fakat yeni teknolojiler ile daha verimli tedavi yöntemlerinin geliştiğini belirten Prof. Dr. Uğur Coşkun, hastalığın tedavisinde kullanılmak üzere akıllı ilaçlar üretildiğini ve bu ilaçların hastalığın tedavisinde önemli bir başarıya sahip olduğunu açıkladı.

Eskiden kanser hastalarında tek seçeneğin sadece kemoterapi olduğunu belirten İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Uğur Coşkun, ‘Günümüzde akıllı ilaçlar olarak nitelendirdiğimiz hedefe yönelik tedavi seçenekleri ve immunoterapi uygulamaları ile uygun hastalarda çok iyi neticeler alınabilmekte. Her hastanın mutlaka bireysel olarak değerlendirilmesi gerekiyor. Hastaların tümöründe yapılacak moleküler ve patolojik incelemelere göre o hastada en etkili olabilecek tedavi seçeneklerinin belirlenip uygulanması gerekiyor. Yeni geliştirilmiş olan akıllı ilaçlar özellikle hastalığı yayılmış yani metastaz yapmış hastaların bir kısmında bile tama yakın iyileşme sağlayabilmekte’ şeklinde konuştu.

KANSER HASTALARINDA AZALMA SAĞLANDI

Bu alanda en çok gelişmelerin olduğu kanser türleri içerisinde akciğer, meme, bağırsak, böbrek, mide kanserinin sayılabileceğini belirten Prof. Dr. Coşkun, ‘Ağustos 2020 tarihinde dünyanın en prestijli dergilerinden birisi olan İngiltere tıp dergisinde Howlader ve arkadaşları tarafından Akciğer kanseri hastalarıyla ilgili binlerce hastanın analiz edildiği büyük bir çalışma yayınlandı. Bu çalışmada hedefe yönelik tedavilerin ortaya çıkması ile son yıllarda akciğer kanserinden ölüm oranlarının belirgin olarak azalmaya başladığı ve yaşam sürelerinin de uzadığı bildiriliyor. Bu çalışmada akciğer kanserinden ölüm oranlarındaki yıllık azalma hedef ilaçların kullanıma girmesi ile 3 kat artmış durumda’ açıklamalar yapıldı.

Birçok kanser türünde kemoterapinin yerini bu akıllı ilaç veya immunoterapilerin aldığı hastalarda neticelerin oldukça sevindirici olabildiğini bildiren Coşkun, ‘Kemoterapinin tamamen ortadan kalktığını veya yakın zamanda kullanımdan kalkacağını söyleyemeyiz. Fakat bu yeni hedef ilaçların kullanıma girmesi ile kemoterapi kullanımının yıllar içerisinde azalacağını söyleyebiliriz. Bu akıllı ilaçların en büyük avantajları kemoterapi kadar yan etkilerinin fazla olmaması ve dolayısıyla daha uzun süreli kullanım imkanlarının bulunması. Bazı durumlarda bu tedavileri kemoterapi ile beraber kullanmak gerekiyor’ şeklinde konuştu.

İLİşKİLİ HABERLER Kanser Hücrelerinin Yayılmasını Engelleyen Besinler

Kanser Hücrelerinin Yayılmasını Engelleyen Besinler

Uzmanlar Kanserin İlk Belirtilerini Açıkladı

Uzmanlar Kanserin İlk Belirtilerini Açıkladı

Meme Kanserinde Erken Tanı Önemli

Meme Kanserinde Erken Tanı Önemli

Prostat Kanserinin Kesin Tanısı Bu Yöntem ile Konulabiliyor

Prostat Kanserinin Kesin Tanısı Bu Yöntem ile Konulabiliyor

İLİşKİLİ GALERİLER Kanser Tedavisi Gören Özkan Uğur Kamera Karşısına Geçti

Kanser Tedavisi Gören Özkan Uğur Kamera Karşısına Geçti

Akciğer Sağlığı İçin Protein Tüketimi Çok Önemli

Akciğer Sağlığı İçin Protein Tüketimi Çok Önemli

Kansere Neden Olan Tehlikeli Besinlere Dikkat!

Kansere Neden Olan Tehlikeli Besinlere Dikkat!

Kanser Riskini Yüzde 20 Oranında Arttırıyor!

Kanser Riskini Yüzde 20 Oranında Arttırıyor!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.