DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Kanser Önleyici Besinler

09.06.2020
A+
A-

Kanser önleyici besinler aralarında her daim en çok ilgi çekenlerin başında karotenoidler gelmekte. Bunun nedeni ise sahip olduğu nitelik. Çünkü cisim içinde oluşan, kanser yapma özelliğine sahip olan çoğu ayrı oluşumu başarılı bir biçimde azaltmakta. Yer aldığı besinler ise kırmızı, sarı ve yeşil renge sahip olanlar. Bunların arasında tatlı patates ve kabak, mevcut maddenin en çok olduğu sebzelerin içinde öne çıkmakta. Bunun yanı sıra karpuz, portakal, nektarin, şeftali içinde de bunun olduğunu derhal söyleyelim. Çoğunlukla mevsime tarafından harcamak en rasyonel yol olarak dikkat çekiyor.

BAKLAGİLLER KANSERİ ÖNLER Mİ?

Kanser önleyen besinler aralarında aynı zamanda çok sık tüketilen baklagiller de var. Bunlar son derece geniş bir aile. En aşina ve en çok yenilenleri ise soya fasulyesi, yeşil mercimek, kırmızı mercimek, nohut ve kuru fasulye. Bunların içinde posa bulunuyor. Böylelikle sindirim sistemi fazla daha iyi çalışmakta. Bunun yanı sıra zengin olan proteini de unutmamak gerekli. İşte bu yüzden hafta da 2 defa veya 3 kere tüketmek rasyonel olacak.

KANSERİ ÖNLEYEN İÇECEKLER HANGİLERİ?

Kanseri önleyen içecekler denildiği süre akla anında akarsu gelmekte. Çayın lüzum siyahı gerekse yeşili son derece iyi bir antioksidan olarak uyarı çekiyor. Bunun yanı sıra her daim içinde polifenol var. Oysa yeşil çayın bir adım önde olduğunu hemencecik anlatmak lazım. Bundan nedeniyle kanser riskini aşağıya çekmek için yeşil dere içmek her daim nasihat edilen bir durumdur. Hatta bunu günlük olarak 1 veya iki defa olacak şekilde yapın. Bu Vesile Ile çok daha sağlıklı bir biçimde hissetmek mümkündür.

KANSERİ ÖNLEYEN DİĞER BESİNLER NELER?

Kanser önleyici besinler aralarında bununla beraber şunlar var;

Lahana ve brokoli gibi sebzeleri çok bir biçimde olacak şekilde tüketmek her daim nasihat edilen bir durumdur. Bunun yanı sıra benzer özelliklere sahip olan pazı, turp, karnabahar da unutulmamalı. Bunların tümünün en işaret özellikleri ise içlerinde bulunan madde doğru insan bağışıklık sistemini ve dinç bir hale getirmeleri. bununla beraber domatesi unutmamak lüzumlu. Sofralarımızın vazgeçilmezi olan bu ürünün pişmiş bir biçimde tüketilmesi tavsiye edilir. Bu Vesile Ile sağlamış olduğu faydalar tam 8 kat artar.

Kanser önleyici sebze ve meyveleri mutlaka  ifade edildiği şekilde tüketin. Bunu aksatmayın. Özellikle yağlı olan yiyeceklerden muhakkak kaçınmanız gerektiğini unutmayın.

İLİşKİLİ HABERLER Kanser Nedir Çeşitleri Nelerdir?

Kanser Nedir Çeşitleri Nelerdir?

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.