DOLAR 32,3724
EURO 34,9981
ALTIN 2.325,89
BIST 9.095,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Kanser Işın Tedavisi Tabi Etkileri

09.06.2020
A+
A-

Günümüzde fazla yoğun bir biçimde yükselme gösteren hastalıkların başında kanser geliyor. Bunun elbette birdenbire fazla niçin var. Hem ırsi ayrıca de fena yaşam biçiminden nedeniyle yaşanan kanser vakalarında birçok farklı yöntem dikkat çekiyor. Keza çağdaş ayrıca de iyi bir netice vermesinden nedeniyle ışın tedavisi bunlardan birisi. Kanser ışın tedavisi emrindeki etkileri ise muhakkak var ve bunların neler olduğunu öğrenmek için yazımıza bakabilirsiniz.

Kanser Işın Tedavisi Nedir?

Kanser ışın tedavisi, özel bir sistem olarak kullanılan ve iyonize olarak adlandırılmış olan radyasyon sistemi bir uçtan bir uca kanserli hücrelerin yok edilmesi sistemi olarak dikkat çekiyor. Son yıllarda fazla yoğun bir kullanımı var. Bunun nedeni ise galibiyet oranının çoğunlukla iyi olması.

Kanser Işın Tedavisi Özellikleri Nelerdir?

Kanser ışın tedavisi özellikleri şöyledir;

Kanser hücrelerinin yok edilmesi için kullanılan mükemmel bir sistemdir. Birçok bambaşka kanser türünde seçim edilir. Son yıllarda kanser tedavilerinde başvuru formu oranı artmış ve yüzde 60’a değin çıkmıştır. Pat Diye fazla türü vardır. Bunların içinde Trilogy, TrueBeam STX, Linac ve Elekta Versa HD öne çıkar. bununla beraber tabi etkileri olan bir yöntemdir.

Kanser Işın Tedavisinin Emrindeki Etkileri Nelerdir?

Kanser ışın tedavisi bağlı etkileri: Hastada son derece olumsuz ve can sıkıcı olan kusma, ishal ve bulantı gibi durumların ortaya çıkmasına neden olabilir. Bilhassa hastanın göğüs kafesi olarak tanıdık bölgesinde daralma ve bunun sözde birtakım hisler ortaya çıkar. Bunun yanı sıra terapinin uygulanmış olduğu bölgede gerek tüy gerekse saç dökülmesi gibi birtakım şeyler yaşanabilir. Kanser ışın tedavisinin bağlı etkileri içinde uyarı çeken bir diğer husus ise yaraların ortaya çıkmasıdır. Bunlar genelde ağzın iç kısmında kendisini gösterir. Daimi olmadığını ifade edelim. Zamanla kaybolurlar. Bunlara ilave olarak ışın tedavisinin yan etkileri aralarında görülen bir diğer husus diş çürümesidir. Fazla yaygın olmasa da böyle şeylerle aleyhinde karşıya kalmış olan kişiler vardır. Terapinin uygulanmış olduğu deri yüzeyinin üstünde öbür birtakım reaksiyonların ortaya çıkması laf konusu olabilir. Bunlar birincil etapta bir kızarık gibidir. sonra ise açık ya da bir sulu yara şeklindedir. Kanser ışın tedavisi emrindeki etkileri: Bu çare esnasında ara sıra trombositler azalır. Bundan nedeniyle ortaya çıkan bir takım sorunlar vardır. Bilhassa kanamalar buna en iyi örnektir. Deri yüzeyinde lüzum siyah noktaların gerekse çürüklerin görülmesi ihtimaller dahilindedir.

aynı zamanda terapiden kaynaklı olarak bazı hastaların bağışıklık sisteminde bir düşme söz konusu olabilir. Bundan nedeniyle hastaların bir kısmında enfeksiyon gelişir. Son olarak birçok hasta, terapi ardından hem fazla iştahsız hem de çok halsiz olduğunu açık bir biçimde ifade etmiştir.

 

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.