DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 22°C
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Kanada’da sel felaketi

18.11.2021
A+
A-

Milliyet Gazetesi’nin haberine göre yağış ve fırtınadan etkilenen Kanada’nın Britanya Kolumbiyası eyaleti ve ABD’nin Washington eyaletinde binlerce insanın elektriksiz kaldığı, bir kişinin öldüğü açıklandı. Vancouver kentinde bir kadının selde öldüğü belirtilirken, eyalette 2 kişinin kaybolduğu bildirildi.Kayıp ve ölü sayısının artabileceği kaydedildi.

Yetkililer, eyaletin “Yüzyılın en kötü fırtınasıyla” karşı karşıya olduğunu belirterek, yaşananların iklim kriziyle bağlantılı olduğunu söyledi.

Kanada’nın Vancouver limanının da sel ve heyelan nedeniyle demiryolu ulaşımını askıya almak zorunda kaldığı, sevkiyatların durdurulduğu açıklandı.

Günde 300 bin varil petrol taşıyan “TransMountain” boru hattı da kapatıldı.

Bir aylık yağışın 24 saatte meydana geldiği Britanya Kolumbiyası’nda 50’si çocuk 275 kişinin heyelanlarla yolu kapanan bir bölgeden kurtarıldığı bildirildi.

Öte yandan, 50 bin kişinin elektriksiz kaldığı Washington’da ise bir kişinin kaybolduğu açıklandı. 14 ilçesinde şiddetli hava durumu nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen Washington’da ulusal muhafızların devreye girdiği açıklandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.