DOLAR 32,5668
EURO 34,9572
ALTIN 2.444,34
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Kanada, Rusya’dan alüminyum ve çelik ithalatını yasakladı

11.03.2023
A+
A-

Kanada, Ukrayna ile savaştaki Rusya’da rejim değişikliğini teşvik etmeyi amaçlayan yaptırımlar çerçevesinde Rus çelik ve alüminyum ürünlerinin ithalatını yasakladı.

Kanadalı profesör Nissen: Türkiye'de sadece birkaç yer büyük deprem riski taşımıyor
Kanadalı profesör Nissen: Türkiye’de sadece birkaç yer büyük deprem riski taşımıyor Haberi Görüntüle

Dışişleri Bakanı Melanie Joly, düzenlediği basın toplantısında, ilk defa Rusya’ya yönelik yaptırım fikrinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yönetimine son vermeyi amaçladığını belirterek, Moskova’ya yönelik tecridin ekonomik, siyasi ve diplomatik olması gerektiğini söyledi.

Joly, alüminyum ve çelik ürünlerini kapsayan yasağın amacının Rusya’nın Ukrayna’ya saldırı yeteneğini zayıflatmak olduğunu vugulayarak, Putin yönetiminden hesap sorulmasını istediklerini dile getirdi.

Maliye Bakanı Chrystia Freeland, yaptığı açıklamada, “Putin’in yasa dışı ve barbarca Ukrayna işgalini finanse etmek için kullandığı geliri kesmek veya sınırlamak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.” dedi.

KANADA UKRAYNA’YA 3,62 MİLYAR DOLARLIK DESTEK SAĞLADI

Son yasak, Kanada’nın daha önce 1600’den fazla kişi ve kuruluşa yönelik yaptırımları da dahil olmak üzere Rusya’ya uyguladığı baskıların ikinci adımı oldu.

Kanada, geçen yıl başlayan savaştan bu yana Ukrayna’ya para, askeri ürün ve diğer yardımları kapsayan 3,62 milyar dolarlık destek sağladı.

Resmi ticaret rakamlarına göre Kanada, 2021’de Rusya’dan 201 milyon dolar değerinde alüminyum ve çelik ürünü ithal etti.

NTV’yi sosyal medyadan takip edin

Twitter Facebook
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.