DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Kalsiyumun Kemiklere İşlemesini Sağlıyor: İşte K2…

20.08.2021
A+
A-

Kemik sağlığı için önemli rol oynayan K2 vitamini hangi besinlerde bulunur? K2 vitaminin faydaları nelerdir? sorularının cevaplarını sizin için haberimizde bir araya getirdik. İşte detaylar…

Vücut sağlığı için oldukça önemli olan K vitamini, son günlerin en çok aratılan başlıkları arasında yer alıyor. Peki K2 vitamini hangi besinlerde bulunur? K2 vitamininin faydaları neler? Tüm merak edilenleri sizin için yazımızda bir araya getirdik.

Vücuda yeteri miktarda K2 vitamini alınmaması, kalsiyumun damarlardan temizlenmesi sürecinin aksamasına neden olmaktadır. Kafi miktarda vücuda K2 vitamini alınması halinde kalp damar sisteminin olumlu şekilde etkilendiği uzmanlar tarafından belirtilmektedir.

K2 VİTAMİNİNİN YARARLARI

Özellikle otuzlu yaşlardan sonra yaşanacak olan kemik minerallerinin yoğunluğundaki azalma karşısında K2 vitamini faydaları etkili olacaktır. Genç yaşlarda kemiklerin güçlenmesi için kalsiyumun yeterli oranda alınması ilerleyen dönemlerde yaşanacak olan problemlerin engellenemesini sağlayabilir.

K2 vitamini kalsiyumun kemiklerde depolanmasına yardımcı olmaktadır.

-Bununla beraber atardamarların duvarlarında sertliğe yol açan kalsiyum birikimininin de önüne geçkmektedir.

-Kemik sağlığını korumak isteyenler için oldukça mühimdir. K2 vitamini kalp ve damar sağlığının yanı sıra kemik sağlığı açısından da epeyce önemlidir. Bu nedenle yeterli miktarda alınması gerekir.

K2 vitamini sağlıklı arter ve kemiklere sahip olmak isteyenler için gerekli vitaminlerden biridir.

-Damarların temizlenmesini sağlarken ve aynı anda kemiklerde kalsiyumun toplanmasına destek olmaktadır.

K2 vitamini kıkırdaklarda oluşacak kireçlenme probleminin de önlenmesi üzerinde etkili olmaktadır.

K2 VİTAMİNİ HANGİ BESİNLERDE BULUNUR?

Kas, kemik ve kalp sağlığı için oldukça önemli olan K2 vitaminin hangi besinlerde olduğunu merak edenler için, K2 vitamini içeren besinleri aşağıda sıraladık. 

Ispanak


Oldukça faydalı olan sebzelerin başında gelen ıspanak, K2 vitamini bakımından da oldukça zengindir. Bunun için mevsiminde iyi temizlenmiş ıspanak tüketmeniz önerilir.

Brokoli


K2 vitamini bakından zengin olan bir diğer besin ise faydaları saymakla bitmeyen brokoli. Kas ve kemik yapısını korumak için muhakkak brokoliye öğünlerinizde yer vermeniz gerekiyor.

Kuşkonmaz


Bir diğer faydalı besin kuşburnu da K2 vitamini açısından oldukça zengindir. Özellikle de et yemeklerinin yanında tercih etmeniz önerilir.

Meksika Fasulyesi


Oldukça faydalı olan Meksika fasulyesi ile birbirinden güzel yemekler hazırlarken bir yandan da kemik sağlığınızı destekleyebilirsiniz. 

Bezelye


Yemeklerin vazgeçilmez yeşil incilerinden bezelye, bağışıklık sistemini destekleyen K2 vitaminini barındıran bir diğer şifa kaynaklarından biri. 

Ciğer


Kırmızı et K2 vitamini içerir. Ciğer de bu etlerden biridir. Düzenli şekilde iyi pişmiş ciğer tüketerek K2 vitamini gereksinimi karşılanır.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.