DOLAR 32,5431
EURO 34,8206
ALTIN 2.432,77
BIST 9.707,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

Kalp Pili Nedir, Kalp Pili Nasıl Takılır?

22.06.2021
A+
A-

Kalp vücut sistemi için oldukça önemli bir organdır. Elektriksel uyarıyla çalışan kalp hakkında merak edilen; kalp pili nedir? Kalp pili nasıl takılır? Kalp pili ne işe yarar? Soruların cevaplarını haberimizde.

Vücut sağlığı genel vücut dengesi için sağlıklı bir kalp oldukça önemlidir. Düzenli uyarıların meydana gelmediği noktada kalp sorunları yaşanmaya başlanır ve kalp pili sistemi ile bu uyarılara müdahale edilir. Peki kalp pili nedir? Kalp pili nasıl takılır? Kalp pili ne işe yarar? Kalp pili ömrü ne kadar uzatır? Gibi merak edilen tüm soruları haberimizde topladık. İşte detaylar…

KALP PİLİ NEDİR? 

Elektriksel uyarılarla çalışan kalbin kendine özgü bir uyarı sistemi vardır. Bu uyarılar kalbin düzenli olarak kasılma hareketlerinin yerine getirmesine neden olmaktadır. Bu elektriksel sistemin kusursuz işlemesi sonucunda kan pompalanır ve vücut için gerekli oksijen düzeni sağlanır. Ancak bazı durumlarda bu elektrik sisteminde bozulmalar meydana gelir ve dışardan müdahale edilmesi gerekmektedir. Bu müdahale sistemine kalp pili denir. Kalp pilleri, farklı hastalık türüne göre değişiklik göstermektedir. 

PEKİ KALP PİLİ NEDEN TAKILIR?

Vücutta meydana gelen bazı durumlar, kalp odacıkları iletişiminde soruna neden olur ve kalp atışlarını yavaşlatır. Yavaşlayan kalp atışı ise kan pompalanmasını etkiler ve enerji kaybı yaşanır. Kalp pilleri ise kalbinde elektriksel problemleri olan kişilere, elektriksel uyarının sağlanması için uygulanan bir cihazdır.

Yaygın olarak kalp ritmi bozuklukları olan hastalarda kullanılmaktadır. Ancak bazı durumlarda kalpte ekstra bir artışa neden olacağından farklı hastalıklara da neden olabilir. Bu yüzden oldukça dikkatli kullanılması gereken bir cihazdır. 

kalp pili nedir

KALP PİLİ ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Kalp bilinin birçok çeşidi bulunmaktadır. Kalp pilleri aslen jeneratör ve elektrot olmak üzere iki ana kısmından oluşmaktadır. Jeneratör dediğimiz aslında kalp pilinin ana kasasıdır ve gerekli enerjiyi sağlamaktadır. Bazı kalp pilleri, kalpte meydana gelen ritim bozukluklarını tedavi etmeden kullanılır. 

Bazı Kalp Pili Çeşitleri

-Geçici kalp pilleri

 Tedavi sonradan düzelme şansı bulunan durumlarda hastalara 10-14 gün süreyle takılan kalp cihazlarıdır.

-Kalıcı kalp pilleri

Kalp yetmezliği gibi hastalıklarda genellikle kullanan kalp pili türüdür. Her kalp pilinin türü ve işlevi farklıdır. Bu nedenle uzman doktorların gözetimi sonrası kalp pili tedavisine başlanılır.

KALP PİLİ NASIL TAKILIR?

Kalp pilleri uzman ekipler tarafından anjio laboratuvarında hastaya takılır. İşlem sırasında hasta uyutulur ve pilin takılacağı alan ayrı olarak tekrardan uyuşturulur. İşlem sırasında kalp pili jeneratörünün konduğu yerdeki toplardamarlar yardımıyla kalp pilinin kabloları olan elektrotlar kalbe doğru ilerletilir. Daha sonra elektrotların kalp pili jeneratörü ile bağlantıları yapılır ve takiben kalp pili jeneratörü hazırlanan yere konularak işlem tamamlanır.

kalp pili nasıl takılır

KALP PİLİ ÖMRÜ NE KADAR UZATIR?

Yapılan araştırmalar ve gözlemlenen vakalar sonrasında, özellikle kalp yetmezliği görülen hastaların tedavisinde uygulanan kalp pili yöntemi, hastanın yaşamını uzatmaktadır. Burada önemli olan kalpte meydana gelen rahatsızlığın erkenden teşhis edilmesi ve hastaya doğru tedavinin uygulanmasıdır. Uygulanacak yanlış tedavi sonrası kalp pili kişide beklenmeyen hastalıklara da neden olabilir.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.