DOLAR 32,4684
EURO 34,6699
ALTIN 2.395,19
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 20°C

Kahveyle bağı en güçlü ülke biziz

20.10.2018
A+
A-

 Dünyanın en pahalı kahvesi hangisi?

– Başta, bir minskkedisi türü olan kopi luwak’tan yapılma kahve, ‘civet’ geliyor. Bu kahvenin orijinal halini bulabilmek biraz zor. Rekoltesi çok düşük ama hayvanın yaratılıştan kaynaklı muazzam koku duyusu doğru kahveleri bulmasına ve vücudunun fermante etmesine sebep oluyor. Dolayısıyla da ortaya kaliteli bir kahve çıkıyor. ‘Black ivory’ adı verilen fil kahvesi de pahalı kahvelerden… ‘Jamaica Blue Mountain’ ve ‘Kona’ kahveleri de pahalı ve az bulunan statülerinde geçiyor.

En eski pişirme tekniği kime ait?

– Etiyopyalılara ait. Hindistancevizi lifleriyle kahve, testi ucundan filtrelenir ve servis edilirmiş. Türk kahvesi pişirme tekniği de en eski tekniklerden sayılabilir. Bu teknik, dünyada telvesiyle pişen tek kahve olması nedeniyle de diğer tekniklerden ayrılıyor. Toplumların tat alışkanlıkları, yerel karışımları ve kendi yöntemleri, ilginç kahvelerin çıkmasına sebep olmuş. Finlandiya’da peynirle yapılan kahve, madeni para atılıp demlenen kahve, içine tereyağı ilave edilen kahve, yumurtayla beraber bir araya getirilen kahve… Daha da sayabiliriz.

Kahveyle bağı en güçlü olan ülke hangisi o halde?

class=’cf’>

Kahve – Fincandan… Lezzete…
Cenk Girginol Oğlak Yayınları 208 sayfa 80 TL.

Kahveyle bağı en güçlü ülke biziz

 

 

 

 

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.