DOLAR 32,5658
EURO 34,9692
ALTIN 2.418,00
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Kadınlara ‘kilometre ayarı’ veren Nurettin Yıldız’a takipsizlik!

27.11.2019
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nden Sevgim Begüm Yavuz’un haberine göre İlahiyatçı Nurettin Yıldız, ağustos ayında paylaştığı bir videoda, “Fıkıh açısından yani dinimizin hükümleri açısından tek sorun kadının direksiyon başında yanında mahremi yokken 90 kilometreden fazla araç kullanmasıdır. Çünkü Peygamber efendimiz kadının 90 kilometreden fazla bir yere bir tane, iki tane, üç tane kadın da olsa yanında mahremi olmadığı sürece gitmesini yasaklamıştır. Bu nedenle mesela İstanbul’dan Bolu’ya bir hanımefendi araç kullanarak veya başka bir bayanın aracına binemez” şeklinde sözler söylemişti.

KAMUOYUNDA BÜYÜK TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Kamuoyunda büyük tepki toplayan olaya ilişkin Avukat Begüm Gürel’in Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunması üzerine ilahiyatçı Yıldız hakkında “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan soruşturma başlatıldı.

SAVCILIK: “CİNSİYET FARKLILIĞINA DAYALI AŞAĞILAMA YOK”

Soruşturmayı tamamlayan savcılık, Nurettin Yıldız hakkında suçun unsurlarının oluşmadığını belirterek, kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verdi. Savcılık kararında, Yıldız’ın açıklamasının niteliği ve haber yapıldıktan sonraki sürece bakıldığında kamu güvenliği açısından herhangi bir tehlikenin çıkmadığını kaydetti. Yıldız’ın dini konuda sarf etmiş olduğu cümlelerin aşağılama kastı ve niteliği olmayan ifade özgürlüğü kapsamında kalan ibareler içerdiğini ve halkın bir kesimini din veya cinsiyet farklılığına dayanarak aşağılama niteliğinde olmadığının anlaşıldığını belirterek, takipsizlik kararı verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.