DOLAR 32,5842
EURO 34,7966
ALTIN 2.501,77
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Kadınlara iyi gelen 7 süper besin

08.03.2020
A+
A-

Kadınlar ergenlikten menapoza kadar her süreçte ayrı bir metabolizma ile yaşıyor. Ergenlik, hamilelik, emzirme, menopoz derken her dönemde farklılaşan metabolizma için sağlıklı beslenme büyük önem taşıyor. İyi beslenen, beslenme programına doğru besinleri ekleyen bir kadın hem fit hem sağlıklı yaş alıyor. Ancak yaşlanmıyor.

İşte her kadının ihtiyaç duyduğu besinler…

Kuru fasülye
Lif açısından çok zengindir. Sindirim sistemini düzenler. Kadınlık hormonlarını dengeler. Kolon kanseri, yüksek tansiyon ile savaşır. Haftada 1-2 defa kuru fasülye tüketmek kadınlarda kas kayıplarını önler, kalp krizi riskini azaltır.

Çilek
Kırmızı rengini veren maddeler sayesinde yüksek antioksidan içeriğine sahiptir. Serbest radikalleri vücuttan uzaklaştırarak yaşlanmaya ve hastalıklara karşı kalkan oluşturur. Kalp sağlığını destekler, kanserden korur ve her daim dinç kalmaya yardımcı olur.

Brokoli
Yüksek vitamin, mineral ve antioksidan içerir. Sülforafan adı verilen güçlü kanser savaşçısı madde sayesinde akciğer ve meme kanserine karşı koruyucudur. Cildi esnek tutarak yaşlanmayı geciktirir. Ergenlik döneminde sivilce ile savaşta etkilidir.

Limon
Kadınların tüketmesi gereken besinler listesinin başında limon gelir. Limon, yaşla birlikte azalan mide asit miktarının dengelenmesini sağlar. Sindirim sistemini düzenler, içerdiği yüksek C vitamini ile kanserle mücadelede ve iltihaplanmayı azaltmada yardımcı olur

Zeytinyağ
Yüksek oranda e vitamini ve sağlık için çok faydalı fenolik bileşenler içerir. Cildi besler, hücre onarıcıdır. Bağışıklığı güçlendirir. Safra kesesini temizler. Kireçlenmeyi önler. Kadınlarda meme kanseri riskini azalttığını ortaya koyan yeni araştırmalar vardır.

Kırmızı pancar
C vitamini, potasyum açısından zengindir. Tansiyonu dengeler. Enfeksiyonlar ve stres anında düşen c vitamininin desteklenmesini sağlar. Yaşla azalan bilişsel fonksiyonların düzgün yürütülmesine yardımcı olarak alzheimerdan korur.

Yumurta
Kas yapımını destekler. Yağ yakımına destek olur. Menopozla birlikte değişen metabolizma hızını düzenlemede, obezite ile savaşta etkilidir. Günde 1 tane yumurta tüketilmelidir.

Diyetisyen Derya Zünbülcan / Yeni Asır GAZETESİ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.