DOLAR 32,4446
EURO 34,8443
ALTIN 2.420,12
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Kadın olarak tüm hayatımız boyunca tacize uğruyoruz

23.12.2017
A+
A-

Şu an 35-45 yaş arası olanlara ekranın en önemli kadınlarını sorsanız içinde mutlaka Jodie Foster’ın adının olduğu bir liste çıkar karşınıza. Yeni nesil için popüler olmayan ama karşısına geçen her gazeteciyi titreten bir yetenek Jodie Foster.

Son senelerde adını dizilerde daha sık duymaya başladık ve 29 Aralık itibariyle yeni nesil de onun adını ezberleyecek gibi görünüyor. Çünkü kült haline gelmiş ve dizi sektöründe yeni bir kapı açan ‘Black Mirror’ dizisinin 4. sezonundaki bölümlerden ‘Arkangel’da onun imzası var. ‘Arkangel’ teknolojinin ebeveynlerin çocuklarını beyinlerine taktıkları çip sayesinde kontrol etmelerine imkân tanıyan bir zamanda geçiyor. Çocuğun gördüğü her şeyi ebeveyn izleyebiliyor hatta kontrol edebiliyor. Yani, Arkangel’ı izleyip de saatlerce üstüne tartışmamak mümkün değil. Özellikle de çocuğunuz varsa…

Daha önce Netflix’in en iddialı yapımlarından ‘House of Cards’ ve ‘Orange Is the New Black’ dizilerinden bölümler yönetmiş olan Jodie Foster ile Arkangel’ı, kadınların televizyondaki yerini, Hollywood’un gidişatını ve tabii ki anne olmayı konuştuk.

Siz nasıl yönetmen olmaya karar verdiniz?
– Tek başına bir anne tarafından büyütülünce kadının yönetme gücünü gördüm! Tüm dünya bana fazla kadın yönetmen olmadığını söylese de ben yönetmen olmayı kafaya koymuştum.

Kadın olarak tüm hayatımız boyunca tacize uğruyoruz

Türkiye’ye tekrar gelmek istiyorum

İstanbul’a gelmiştiniz, değil mi?
– Türkiye’ye iki kez çocuklarımla gittim ve ikisinde de hayran kaldık. Özellikle İstanbul’u çok seviyorum. Ah bir de yemeklerinizi! Bayılıyorum yemeklerinize. Tekrar gelmek istiyorum yakın zamanda.

Biz de sizi ağırlamak isteriz, hatta zevkle rehberiniz olurum!
– O zaman İstanbul’da görüşmek üzere!

Ünlüler cinsel kimliklerini açıklamalı

Hollywood ölüyor mu? Neden sizin gibi büyük isimlerle artık dizilerde daha sık karşılaşıyoruz?
– Hollywood ölüyor mu? Benim doğup büyüdüğüm yer Hollywood, coğrafik olarak Hollywood’dan bahsediyorsun sandım başta. Stüdyolarda ilginç bir döneme girdik. Artık olay, dizilerde bitiyor. Sinemacıların artık daha fazla seçeneği var çünkü artık dizi sektörü televizyonla sınırlı değil ve bütçeler de eskiye oranla yükseldi. İnsanlar daha kolay erişebilecekleri şeyleri izlemek istiyorlar. Diziler daha çok destek alıyor hem internette hem televizyonda. Bundan sonra bunun artacağını da düşünüyorum. Ama sinema her zaman büyülü ve başka. Yani Hollywood ölmüyor, en azından ben öyle inanmak istiyorum. Düşünsene, üç yaşımdan beri setlerdeyim.

Hollywood’da cinsel yönelimini açıklayan ilk ünlülerden birisiniz. Üstünden çok zaman geçti ama hâlâ Hollywood ünlülerinin çoğu cinsel tercihini saklamayı seçiyor. Açıkladıklarında kahraman ilan ediliyorlar. Acaba bu açıklamaları yapmak ve yapanları alkışlamak doğru mu hâlâ?
– Ben ilk açıklayanlardan değilim aslında. Benden önce de eşcinsel olduğu bilinen kişiler vardı ama öne çıkıp bunu dile getirmek fark yarattı belki de. Hâlâ bunun konuşulması gerekli mi konusuysa, evet artık bunun olağan dışı olmadığını kabul etmemiz gerekli. Ancak hâlâ LGBTİ bireylerinin desteğe ihtiyacı var. İyi örneklere ihtiyacı var. Ünlüler bunu açıkladıkları ve istedikleri gibi -normal olarak- yaşadıkları zaman insanlar da eşcinselliği olağan dışı görmeyi bırakacaklar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.