DOLAR 32,3793
EURO 34,6542
ALTIN 2.395,33
BIST 10.057,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Kadıköy’deki istek şarkı cinayeti: Şüpheliden nefsi müdafaa savunması

Kadıköy’de yaşanan istek şarkı tartışmasında Cihan Aymaz’ı öldüren Mehmet Caymaz ilk kez hakim karşısına çıktı. Caymaz, nefsi müdafaada bulunduğunu söyleyerek savunma yaptı.

16.12.2023
A+
A-

İstanbul Kadıköy’de istek şarkı tartışmasında 30 yaşındaki Cihan Aymaz’ı öldüren Mehmet Caymaz ilk kez hakim karşısına çıktı. Mehmet Caymaz nefsi müdafaada bulunduğunu söyleyerek, “Maktulü öldürmek istemedim. Böyle bir niyetim olsa kurtarmak için denize atlamam. Kendisini daha önceden tanımıyorum” dedi.

“ÜZERİME YÜRÜYÜNCE BIÇAĞI SAVURDUM, DENİZE DÜŞTÜ”

Anadolu 22. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Caymaz cezaevinden getirildi. Duruşmada taraf avukatları hazır bulundu. Sanık Mehmet Caymaz savunmasında, “Olay günü bankta oturuyordum. Maktulden orgdan müzik çalmasını istedim. Maktul bana ‘Çalmıyorum, var mı bir diyeceğin’ dedi. Tanıklarla birlikte bana bağırmaya başladılar, ‘Sen kimsin, seni linç ederiz’ dediler. Bana doğru gelince, üzerimdeki bıçağı çıkardım. Maktul üzerime atlayınca elimdeki bıçağı bir kere savurdum. O sırada maktul denize düştü, kendisini kurtarmak için peşinden atladım. Kafamı suya koyarak beni boğmaya çalıştı” dedi.

“NEFSİ MÜDAFAADA BULUNDUM”

Cihan Aymaz’ı öldürmek istemediğini söyleyen sanık Mehmet Caymaz, “Maktulü öldürmek istemedim. Böyle bir niyetim olsa kurtarmak için denize atlamam. Kendisini daha önceden tanımıyorum. Tanıklar da olay günü maktulle birlikte hareket eden kişilerdir. Beyanlarına itibar edilmemesini talep ediyorum. Nefsi müdafaada bulundum. Ailesinden özür diliyorum. Öncelikle beratımı, mahkeme aksi kanaatte ise lehime olan hükümlerin uygulanmasını talep ederim” dedi. Mahkeme heyeti, sanık Mehmet Caymaz’ın tutukluluk haline karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Cihan Aymaz

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede şüpheli Mehmet Caymaz’ın ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılması istenmişti.

NE OLMUŞTU?

2 Mayıs 2023 tarihinde meydana gelen olayda Mehmet Caymaz’ın şarkı istedikten sonra yanında getirdiği bıçakla küfürlü tehditler savurdu. Daha sonra Cihan Aymaz’ın önce boyun kısmından sonrasında göğüs bölgesinden yaraladı. Cihan Aymaz aldığı yaranın etkisiyle denize düştü. Aymaz olay sonrasında hastaneye kaldırıldı ancak yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadığı hayatını kaybetti. Şüpheli Mehmet Caymaz olay sonrasında tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.