DOLAR 32,3733
EURO 34,9950
ALTIN 2.325,67
BIST 9.091,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Kadıköy’de fabrika gibi lise: Ekmek üretip, restoran işletiyor ve kahve satıyorlar

25.11.2022
A+
A-

Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bir süre önce başlatılan proje sayesinde meslek lisesi adeta fabrika gibi çalışıyor. Moda’da bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, alanında eğitim gören öğrenciler için yapılan proje çerçevesinde öğrenciler, ekmek üretimi, baristalık ve yemek yapıyor. Öğrenciler aynı zamanda okul çevresinde kurulan alanlarda bunların satışını gerçekleştiriyor. Alanında öğretim gören öğrencilerin, kendilerine gelen sıra ile belirlenen günlerde eğitimleri görerek alanlarında uzmanlaşmaları hedefleniyor. Öğrencilerin okul içerisinde ekmek yapması, baristalık yaparak kahve satması ve restoran işletmesini ise vatandaşlar memnuniyet ile karşılıyor.

“Türkiye’de bir ilkiz”

Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Taşçı, “Milli Eğitim Bakanımız şu anda tamamen mesleki teknik eğitime odaklanmış durumda. Bütün yatırım projelerine destek oluyor, bizim okulumuza da aynı şekilde. Öğrencilerimiz kahvenin tüm aşamalarını burada öğrenip aynı zamanda Moda Caddesinde misafirlerimize kahvenin sunumunu yapabiliyorlar, bunun eğitimini alıyorlar. Bu projemiz de yeni, yaklaşık bir hafta oldu. Burada çalışanlar öğrencilerimiz. Türkiye’de bir ilkiz, kahveyi üreten, kahveyi paketleyen ve kahveyi son tüketiciye ulaştıran bir mantık ilk defa bizim okulumuzda oldu.” şeklinde konuştu.

Cüneyt Sevindik – Emre Sertdemir
 

iha.com.tr üzerindeki haberler özet şeklinde yayınlanmaktadır. Haberin video, fotoğraf ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.