DOLAR 32,2041
EURO 35,0865
ALTIN 2.472,04
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 22°C

Justin Sun ve Meme Coinler: Destek ve Düşüşler

Justin Sun, meme coinlerin yükseliş ve düşüşlerindeki etkisini araştırıyoruz. Sun’un destekleri ve eleştirileriyle meme coin piyasasındaki hareketlilik inceleniyor.

01.05.2024
A+
A-

Justin Sun’dan meme coin desteği

Neşeli doğaları ve genellikle hayvan temalı maskotlarıyla bilinen meme coin projelerinin dünyası, yükseliş destekleri ile son piyasa mücadeleleri arasında bir savaş alanı haline geldi. Şaşırtıcı bir hareketle Tron DAO’nun kurucusu ve Tron CEO’su Justin Sun, Dubai’deki Token 2049 konferansında ağırlığını bu kripto varlıklara verdi.

Sun’ın desteği, meme coinlerin benzersiz niteliklerini vurguladı. Topluluğun gücünü ve “adil lansman” ilkelerini vurgulayarak, kriptoyu geleneksel finanstan ayıran “ilk şeyi” temsil ettiklerine inanıyor. Hatta meme coin markalamasında kullanılan hayvan karakterlerinin bolluğunu şakacı bir şekilde kabul etti.

Bu yükseliş görünümü esassız değildi. Sun, geleneksel finansal ölçütlere meydan okumalarına rağmen milyarlarca dolarlık değerlemelere ulaşan Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu’nun (SHIB) başarı öykülerine dikkat çekti. Ayrıca Elon Musk gibi isimlerin devam eden desteğinin de altını çizerek Dogecoin’in “en iyi kripto markası” statüsünü sağlamlaştırdı.

DOGE, PEPE, WIF pozisyonlarında tasfiye

DOGE, PEPE, WIF pozisyonlarında tasfiye

Bu düşüş, kripto türev platformu Coinglass’ın son verileriyle daha da güçleniyor. Veriler, DOGE, PEPE ve dogwifhat (WIF) gibi önde gelen meme varlıklarında “uzun tasfiyelerde” bir artış olduğunu ortaya koyuyor. Uzun tasfiyeler, bir traderların yükselen bir fiyattaki kaldıraçlı pozisyonunun, fiyat düşerken yetersiz fon nedeniyle kapanmaya zorlanmasıyla ortaya çıkar.

Yangını körükleyen, DOGE’un vadeli işlem sözleşmelerindeki bir mekanizma olan Fonlama Oranı bu yıl ilk kez negatife döndü. Bu, daha fazla yatırımcının fiyat düşüşüne bahis oynadığını ve meme coin üzerinde daha fazla baskı oluşturduğunu gösteriyor.

Genel Durum ve Önümüzdeki Aylar

Genel Durum ve Önümüzdeki Aylar

Bu genel eğilim, meme coinlerinin yakın geleceği için endişe verici bir tablo çiziyor. Mevcut düşüş eğilimine rağmen Sun’ın desteği, meme coinlerin altında yatan potansiyelin altını çiziyor. Güçlü toplulukları teşvik etme ve geleneksel yatırım mantığına meydan okuma yetenekleri göz ardı edilemez.

Önümüzdeki aylar, meme coin’lerin bu fırtınayı atlatıp daha güçlü bir şekilde ortaya çıkıp çıkamayacağını veya daha geniş kripto para piyasasının baskılarına yenik düşüp düşemeyeceğini belirlemek açısından çok önemli olacak.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.