DOLAR 32,2822
EURO 34,9382
ALTIN 2.446,31
BIST 10.173,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C

Jose Sosa, Trabzonspor’da bir birincil yaşıyor

30.04.2020
A+
A-

Trabzonspor’un Arjantinli oyuncusu Jose Sosa, kariyerinin ikinci baharını Trabzon’da yaşıyor. Kaptanlık görevini getirilmesinin gerisinde keza saha içinde hem de saha açık havada takımın önemli isimlerinden biri olan yıldız oyuncu, takım içindeki saygınlığıyla da bordo-mavili takıma önemli bir zor katıyor. Daha Alçak yapısından yetiştiği Club Estudiantes de La Plata’den daha sonra önemli bir fazla Avrupa kulübünde forma giyen Tangocu, Arjantin kulübünün peşinde en fazla maça bordo-mavili formayla çıktı.

Unutulmazlar arasına girmek istiyor
Sezon sonunda kontratı bitecek olan 34 yaşındaki maestro ile uzun zamandır görüşmeleri sürdüren Trabzonspor Yönetimi, ilke anlaşmasına vardığı Sosa ile mutlu sona gelmek için hayatın normalleşmesini bekliyor. Bordo-mavili takımla sezon sonu şampiyonluğu göğüslemeyi hedefleyin Arjantinli oyuncu, Süper Lig’in başlamasıyla birlikte geride kalan 8 maçta forma giymesi halinde Karadeniz ekibinde 100 maçı geçen yabancı oyuncular Yattara, Colman, Alanzinho, Shota, Petkovic ve takım arkadaşı Pereira gibi isimlerin arasına girecek.

Estudiantes’ten sonra en fazla formayı Trabzonspor’da giydi
Trabzonspor’un Arjantinli oyuncusu Jose Sosa, altyapısından yetiştiği Estudiantes’teen sonra en çok formayı bordo-mavili takımda giydi. Sosa, profesyonel olarak 5 sezon formasını giydiği Arjantin kulübünde 143 maçta 12 gol atmayı başardı. Bordo-mavili takımda ise 93 resmi maça çıkarken, karşı taraf fileleri 13 defa havalandırdı.

Avrupa’da aradığını bulamadı
Sosa, Arjantin’de yaşadığı çıkışın ardındaki 2007’de Bayern Münih’e aktarma oldu. Burada 46 maçta 2 gol kaydetti. Burada istediği çıkışı yapamayan başarılı oyuncu, eski takımına kiralık olarak gönderildi. 2010-11 sezonunda İtalya’nın Serie A takımlarında Napoli’ye aktarma oldu. Napoli de 1 sezon forma giyen oyuncu 30 maçta 1 gol attı. Sosa’nın İtalya’dan sonraki durağı ise Ukrayna’nın FC Metalist Kharkiv takımı oldu. Burada kayda değer bir çıkışa imza atan oyuncu 3 sezon kaldığı Ukrayna ekibinde 84 maçta 17 gole imza koydu. 2013-14 sezonunda İspanya’nın zinde ekiplerinden Atletico Madrid’e kiralandı. Burada 24 maçta forma giydi fakat gol atma başarısı gösteremedi.

Trabzonspor’da ikinci baharını yaşıyor
Sosa, FC Metalist Kharkiv’in arkasında 2014-15 sezonunda Beşiktaş’a aktarma oldu. İstanbul’da 2 sezon geçiren Arjantinli oyuncu 78 maçta sahaya çıkarken, 14 gol kaydetti. Sosa, Türkiye’deki performansının arkasında İtalya’nın Serie A takımlarından Milan’a aktarma oldu. Burada geçirdiği 1 sezonda beklentilerin aşağıda kalan yıldız oyuncu 19 maçta forma giydi. Başarısız geçen İtalya macerasının arkasında Sosa, yeniden Türkiye’ye dönerek Trabzonspor’a transfer oldu. Bordo-mavili takımda kaptanlığa yükselen yıldız oyuncu, Karadeniz ekibiyle üstünlük mücadelesi verirken, Trabzon’da futbol kariyerinin ikinci baharını yaşıyor.

İki Arjantinli maestro
Trabzonspor’da Arjantinli yıldızın başarısı, akıllara bir dönem bordo-mavili takımda forma giyen Colman’ı getiriyor. 2008-13 yılları arasında bordo-mavili takımda forma giyen Arjantinli, 2009-10 sezonunda Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa kazanılmasında büyük pay sahibi olurken, 2010-11 sezonunda da 82 puan toplayan takımın maestrosuydu. Sosa da ayrıca kaptanlığı keza de saha içindeki katkısıyla yükseklik yarışında takımının en büyük destekçisi olurken, 34 yaşındaki futbolcu, bordo-mavili ekip ile bu sezon Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğunu yaşayabilir.

Gökmen Şahin

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.