DOLAR 32,2149
EURO 35,0133
ALTIN 2.496,53
BIST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C
Cts 22°C

Jorge Garbajosa, FIBA’nın yıllık kararlarını destekledi

20.05.2020
A+
A-

FIBA, korona virüs salgını sebebiyle geçen süreçte hızlı aksiyon alıp, sporcuların, kulüplerin ve liglerin çıkarlarının ön planda tutulduğunu belirterek, Olimpiyat Elemeleri, Dünya Kupası, Avrupa Şampiyonası gibi organizasyonlarının da dahil olduğu basketbol takvimindeki düzenlemeleri sırayla duyurmuştu.

İspanya Basketbol Federasyonu Başkanı Jorge Garbajosa da İspanyol basınına yaptığı açıklamada, FIBA’nın korona virüs salgını nedeni ile yaptığı ve yapmayı planladığı takvim değişikliklerini desteklediğini söyledi. Garbajosa, FIBA 2021 Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası’nın (EuroBasket) kasım 2020’de oynanacak elemeleri için, FIBA’nın duruma göre değişikliğe açık olduğunu bilmekten nedeniyle memnun olduğunu belirterek, “Şu andaki koşul ilk eleme penceresinin kasım ayında oynatılacağı, bu tarih iyi planlanmış ve başarılı olduğunu kanıtlamış bir organizasyon için yerinde. Fakat korona virüs salgını nedeniyle hepimiz elemelerin bu tarihlerde nasıl oynanabileceğini merak ediyoruz. Salgın maçların oynanmasını önleyecek durumda olursa, FIBA’nın ihtiyaca kadar farklı senaryolar düşündüğünü biliyorum, şu lahza öncelik maçların kasım ayında oynatılmasında” diye konuştu.

FIBA’nın yerel ligler ve Avrupa Basketbol Ligleri Birliği (ULEB) ile muhtemel olan en iyi takvim çalışmalarını edebilmek için birlikte çalıştığını söyleyen Garbajosa, “Her durumda, benim için gaye eylemlerle gösterilir ve FIBA bunu yapıyor. Ayrıca FIBA ayrıca de ULEB. ULEB Başkanı Thomas Van den Spielgel’e de takvimlerin koordinasyonuna destek ettiği için teşekkürler. El ele gitmeye çalıştığımızı bildiren, ileriye içten önemli bir adım dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.