DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 22°C

Jeremain Lens: “Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi gibi realist hedefler var”

10.06.2020
A+
A-

Beşiktaş’ın Hollandalı futbolcusu Jeremain Lens, korona virüs sürecinin nasıl geçtiğini, takımın hedeflerini, Teknik Direktör Sergen Yalçın hakkındaki düşüncelerini anlattı. Korona virüs salgını başladıktan sonra 3 hafta Türkiye’de kaldığını gösteren Lens, “Türkiye’de yalnız bir şekilde 3 hafta geçirdim. Benim için Hollanda’ya gitmek önemliydi. Ailemle, dostlarımla birlikte olabilmek için. Çünkü o dönemde kimsenin ne değin süreceği ile ilgili bir fikri yoktu. Ailemin yanında almak güzeldi” biçiminde konuştu.

“Şükretmeyi öğrendim”

Korona virüs sürecinde şükretmeyi öğrendiğini vurgulayan 32 yaşındaki futbolcu, “Bayağı koşullarda kısıtlama olmadığında her şekilde hayatın tadını çıkarıyorsunuz. Okulunuza, işe gidiyoruz. Ailenizle birliktesiniz. Dışarı çıkıyorsunuz, alış-veriş merkezine gidiyorsunuz. Lakin karantina döneminde bunlar kuvvet ışık halkası geldi. İster istemez insanların tüm özgürlükleri ellerinden alındı. Bazı ırk, sıhhat endişesinden dolayı ailesini göremedi. Ben tedbirli davranmaya çalıştım. Ailemdeki yaşlı insanlarla bağlantı kurmamaya çalıştım. Fazla şeyin kıymetini bilmeyi öğrendik” diye konuştu.

“Daha iyi bir şef haline geldim”

Bu süreçte neler yaptığını da anlatan Hollandalı futbolcu, “Yemek yeteneğimi dürüst içe biliyordum. Kuzenimle yaşıyorum. Yemekleri ya o yapıyor yada dışarıdan söylüyoruz. Hem yeni yemekler yemeye başladım ayrıca de daha önce yaptığım yemekleri daha iyi yapmaya başladım. Daha iyi bir şef haline geldim” dedi.

“Taraftar etkisi olmayınca iç sahadaki dengeler değişebiliyor”

Süper Lig’in geri kalanı için gerçekleştirdikleri çalışmalar için düşüncelerini de dile getiren Lens, “Ekip halinde yaklaşık 2-3 haftadır antrenman yapıyoruz. Gayet iyi gidiyor. İyi antrenmanlar yaptık. Maç ritmini yavaş yavaş yakalamaya başladık. Cumartesi de birincil maça çıkacağız. Garip bir koşul. Şöyle şampiyon bir şart; biz Galatasaray maçını da seyircisiz oynadık. Oradaki hissiyat, derbi maçı hissiyatı gibi değildi. Taraftarlar bizim için fazla önemli. Bizim taraftarımız bizi maç içinde iten, fazla yardım veren bir taraftar grubu. Bu anlamda katkısı fazla kayda değer. Şu Anda o destekten mahrum kalacağız. Kendi yeteneklerimiz daha da fazla hedefe kilitlenmek zorunda kalacağız. Fakat onlar nerede olursa olsun kalpten bizi desteklemeye devam edecekler. Hala bir hedefimiz var. Lig yapacağımız şeyler var. Belli bir amacımız var. Bu amacı gerçekleştirirsek zaten taraftarlarımızı yüceltmek için bir sebebimiz olacak. Taraftar etkisi olmayınca iç sahadaki dengeler değişebiliyor. Bu şüphesiz bir mazeret olamaz. Sonuçta biz Beşiktaş’ız. Kaliteli bir takımsak, performansımızı yukarıda tutmamız gerekiyor. Ligin kalan bölümünde iyi bir netice almak için hala bir fırsat var önümüzde” ifadelerini kullandı.
Haziran ve temmuz ayında oynanacak maçlarda kendilerini ne gibi zorlukların beklediğiyle ilgili soruya Jeremain Lens, “Daha önce yaşadığımız bir şart yok. Kariyerimde 3 ay her tarafında maç oynamadığım hiçbir dönem yok. Rakipler içinde benzer şey söz konusu. Hava ısınıyor. Bunun bir etkisi olacak. Maç akşam geç bir saatte. Daha önce yaşadığımız bir şey olmadığı için bir takım şeyleri öngöremiyoruz” diye cevap verdi.

“Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi gibi realist hedefler var”

Ligin geri kalanındaki hedefleri hakkında da konuşan Lens, “Hala hedeflerimiz var. Şampiyonluktan bahsedeceksek olur ya biraz uğurlu olmamız gerekebilir. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi gibi o anlamda realist hedefler de var. Ne olacağını bilemezsiniz. Biz tüm maçlarımızı kazanırsak, Trabzonspor’un, Başakşehir’in diğer rakiplerin puanı kaybetmesi durumunda da bir şansımız olabilir. Burada yapmamız gereken şey maçlarımızı kazanıp, rakipleri ne yapacağını ummak” açıklamasında bulundu.

“Sergen Yalçın, kayda değer bir teknik direktör”

Teknik Direktör Sergen Yalçın’la alakalı düşüncelerini aktaran Hollandalı futbolcu, “Kariyerim her tarafında birçok teknik direktör ile çalıştım. Sergen hocanın şöyle bambaşka bir durumu var; hem üst seviye futbol oynamış keza de teknik direktörlük yapan ender insanlardan biri. 70’lerden, 80’lerden bir insan yok. Oyuncuyla nasıl iletişim kurması gerektiğini çok iyi haberdar olan, antrenmanda bir şey anlatacağı süre nasıl anlatması gerektiğini haberdar olan biri. Bunu anlatırken deneyimi bildiren, çağdaş yaklaşımı belirten bir teknik direktör. Onunla niyetlenmek güzel ve aslında manâlı bir teknik direktör” değerlendirmesinde bulundu.

“Bu dönemde birliktelik her şeyden önemli”

Lens, karantina döneminde çok sayıda dizi, film izlediğini belirtti. Son olarak siyah-beyazlı taraftarlara mesaj gönderen 32 yaşındaki oyuncu, “Biz sahada elimden geleni yapacağız. Onların da saha dışından destek olabildikleri kadar destek olmalarını rica ediyoruz. Birlikte hoş bir sonuca ulaşabiliriz. Bu dönemde birliktelik her şeyden manâlı. Beşiktaş ailesi olarak erişebileceğimiz hedefler var. Birlikte bu hedefe erişelim” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.