DOLAR 32,5345
EURO 34,9749
ALTIN 2.433,76
BIST 9.803,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Jeffrey: SDG ile çalışmaya devam edeceğiz

23.11.2019
A+
A-

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, BM Güvenlik Konseyi’ndeki Suriye toplantısı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu. ABD Başkanı Donald Trump’ın, Suriye’nin doğusundaki petrol sahalarını “güvenceye aldıkları” yönündeki açıklamasının uluslararası yasal dayanağı sorulan Jeffrey, “Bunun, her türlü yasal olduğuna inanıyorum” yanıtını verdi.

“YASADIŞI HİÇBİR ŞEY YAPMIYORUZ”

Suriye’deki Amerikan askerinin orada kalıp terör örgütü IŞİD ile mücadelede “en tutarlı ortakları” olarak nitelendirdiği terör örgütü YPG/PKK’nın omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile çalışmaya devam edeceklerini belirten Jeffrey, “Bizim için en önemli konu petrolün IŞİD ve diğer aktörlerin eline geçmesini engellemek. Yasadışı hiçbir şey yapmıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

“BİR ATEŞKESE İHTİYACIMIZ VAR”

Jeffrey, “SDG, 4 yıldır kontrol ettiği petrol sahalarında çalışmaya devam ediyor, biz de Suriye stratejimizin bir parçası olarak buna yardım edeceğiz” diye konuştu. İdlib’deki gelişmelerin ise son derece endişe verici olduğunu belirten Jeffrey, “Ülke genelinde bir ateşkese ihtiyacımız var. Bunun İdlib’den başlaması gerek” ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER: , , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.