DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Japonya’daki Sakurajima Yanardağı’nda patlama! Küller 5 bin metre yükseldi, binalarda hasar meydana geldi

Japonya’nın güneyindeki Kagoşima Körfezi’nde bulunan Sakurajima Yanardağı’nda meydana gelen patlama sonucunda küller 5 bin metre yükseldi. Patlama sonucunda ölen ya da yaralanan olmazken, çevredeki binalarda da hasar tespit edilmedi. KÜLLER 5 BİN …

15.02.2024
A+
A-

Japonya‘nın güneyindeki Kagoşima Körfezi’nde bulunan Sakurajima Yanardağı’nda meydana gelen patlama sonucunda küller 5 bin metre yükseldi. Patlama sonucunda ölen ya da yaralanan olmazken, çevredeki binalarda da hasar tespit edilmedi.

KÜLLER 5 BİN METRE KADAR YÜKSELDİ

The Japan Times’ın haberine göre, Japonya Meteoroloji Ajansı, ülkenin güneyinde bulunan Sakurajima Yanardağı’ndaki patlama sonrası küllerin 5 bin metre kadar yükseldiğini bildirdi.

ÖLEN YA DA YARALANAN OLMADI

Patlamanın ardından ölen ya da yaralanan olmadığı, çevrede bulunan binalarda da herhangi bir hasar tespit edilmediği bilgisi paylaşıldı.

UYARI 3. SEVİYEDE TUTULUYOR

Kagoşima Meteoroloji Ofisi de yaptığı açıklamada, volkanik hareketlilik uyarı seviyesinin “halkın yanardağa yaklaşmaması” tavsiyesini içeren 3. seviyede tutulduğunu duyurdu.

1914 BÜYÜK BİR PATLAMA YAŞANMIŞTI

Sakurajima, Japonya’nın en aktif yanardağı olarak biliniyor ve Şubat 2016’dan beri kratere 2 kilometreden fazla yaklaşılmasına izin verilmiyor. Yanardağın bulunduğu yarımada eskiden Kagoşima Körfezi içinde ayrı bir adayken, 1914’te yaşanan büyük yanardağ patlamasının ardından lavların doğudaki kıyı hattını doldurmasıyla Osumi Yarımadası ile birleşmişti. Patlama, Japonya tarihindeki en büyük yanardağ patlaması olarak kayıtlara geçmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler.com

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.