DOLAR 35,3274
EURO 36,4830
ALTIN 3.033,10
BIST 10.000,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
15°C
Parçalı Bulutlu
Cum 11°C
Cts 9°C
Paz 6°C
Pts 6°C

Japonya’da Yalnız Ölümler 2024’te Artış Gösterdi

2024 yılında Japonya’da yalnız ölümlerin artış gösterdiği dikkat çekiyor. Bu durumun sosyo-ekonomik nedenleri, yaşlı nüfus ve yalnızlık temalı analizlerimize göz atın.

31.08.2024
A+
A-

Japonya’da Yalnız Ölümler: 2024’ün İlk Yarısında Üzücü Bir Gerçek

Japonya'da Yalnız Ölümler: 2024'ün İlk Yarısında Üzücü Bir Gerçek

Japonya’da, 2024 yılının ilk yarısında evlerinde yalnız başına hayatını kaybedenlerin sayısı, 40 bine yaklaşarak dikkatleri üzerine çekti. Ülkenin polis teşkilatının paylaştığı verilere göre, bu ölümlerin yaklaşık %10’u, ölümlerinin üzerinden bir aydan fazla zaman geçen bireylere aitti. Ayrıca, 130 kişi, ölümünden bir yıl sonra bulunabildi. Birleşmiş Milletler’in verilerine göre, Japonya, şu anda dünyanın en yaşlı nüfusuna sahip ülkesidir.

Polis teşkilatı, yayımlanan raporun, yaşlanan nüfusun yalnız yaşaması ve dolayısıyla yalnız ölmesi sorunu için çözüm önerileri geliştirmeye yardımcı olmasını umuyor. 2024 yılının ilk çeyreğini kapsayan raporda, yalnız yaşayan 37 bin 227 kişinin evde ölü bulunduğu belirtiliyor. Bu kişilerin %70’inden fazlasının 65 yaş ve üzeri olduğu ifade ediliyor.

Rapora göre, evde yalnız başına hayatını kaybedenlerin %40’ının cesetleri aynı gün tespit edilirken, bir ayı aşan sürelerde tespit edilen cesetlerin sayısı 3 bin 939 olarak kaydedildi. Yalnız yaşamaktan kaynaklanan ölümler arasında en büyük grubu, 7 bin 498 ölüm ile 85 yaş ve üzeri bireyler oluştururken, bu grubu 5 bin 920 kişi ile 75-79 yaş arası bireyler takip ediyor. Ayrıca, bulunan cesetlerin 5 bin 635’inin 70-74 yaş arasındaki kişiler olduğu kayıtlara geçti.

Japon kamu televizyonu NHK’nın haberine göre, bu rapor, sahipsiz ölümleri araştıran bir meclis komisyonu ile paylaşılacak. Bu yılın başlarında, Japonya Nüfus ve Sosyal Güvenlik Araştırma Enstitüsü, yalnız yaşayan 65 yaş ve üzeri bireylerin sayısının 2050 yılına kadar 10,8 milyona ulaşmasının beklendiğini bildirdi. Tek kişilik hanelerin toplam sayısının ise aynı yıl 23,3 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor.

Japonya, uzun süre boyunca yaşlanan ve azalan nüfusuyla başa çıkmaya çalışıyor. Japon hükümeti, Nisan ayında ülkenin uzun süredir devam eden yalnızlık ve izolasyon sorununu ele alan bir yasa tasarısı sundu. Ülkenin karşılaştığı bu demografik zorluklar yalnızca Japonya ile sınırlı değil; bazı komşu ülkeler de benzer sorunlar yaşamaktadır. Örneğin, Çin’in nüfusu 2022 yılında, 1961’den bu yana ilk kez azalmışken, Güney Kore, defalarca dünyanın en düşük doğurganlık oranına sahip ülkesi olarak kayıtlara geçti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.