DOLAR 32,3549
EURO 34,7693
ALTIN 2.395,98
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Jaguar Land Rover temassız ekran geliştiriyor Jaguar Land Rover temassız ekran teknolojisini geliştiriyor. Üretici, yeni teknolojisi ile müşterilerini…

24.07.2020
A+
A-

Seat, Lamorghini, Tesla gibi üreticiler daha çok hastalığa yakalanmış kişilere yardım etmek için çabalarken, Jaguar Land Rover ise müşterilerini koronavirüs pandemisinden korumaya odaklanmış. Ekrana fiziksel olarak dokunmaya gerek kalmadan bilgi-eğlence sistemini kontrol etmek için yapay zeka ve sensörler kullanan üretici, “Destination Zero” (Hedef sıfır) projesi kapsamında bu ekranları geliştirmiş.

Jaguar Land Rover teknoloji uzmanı Lee Skyrpchuk yaptığı açıklamada “Yeni teknoloji  bir ekrana dokunma ihtiyacını ortadan kaldırıyor ve bu nedenle yüzeylerde bakteri veya virüs yayılma riski azalıyor.”  dedi.

Projenin geliştirilmesine katkı sunan Cambridge Üniversitesi mühendislik profesörü Simon Godsill, “Dokunmatik ekranlar ve diğer etkileşimli ekranlar, çoğu insanın günde birden çok kez kullandığı bir şeydir. Ancak ister araba sürerken ister telefonunuzda müziği değiştirirken, hareket halindeyken kullanımı zor olabilir. Ayrıca bazı patojenlerin yüzeyler yoluyla bulaşabileceğini de biliyoruz. Bu nedenle bu teknoloji bu tür bulaşma riskini azaltmaya yardımcı olabilir.” ifadelerini kullandı.

Sürücünün el ve göz hareketlerini izleyen sensörlerin yapay zeka ile entegre çalıştığı bu sistemin sürüş güvenliği açısından da olumlu etkisinin olacağı söyleniyor.

Jaguar Land Rover temassız ekran teknolojisi mevcut dokunmatik ekranlara kolaylıkla dahil edilebilir. Ancak şu anda her iki markanın da mevcut modellerine bu teknolojiyi ekleyeceğine dair bir açıklama bulunmuyor.

Sizce bu teknoloji ne kadar yararlı olacak sürücüler için? Kullanım kolaylığı ve sürüş güvenliğine etkisi nasıl olur? Yorumlarda belirtin lütfen.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.