DOLAR 32,3697
EURO 34,9552
ALTIN 2.325,66
BIST 9.080,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

İzzettin Altunsöz: ‘Pandemi sporumuza büyük zarar veriyor’

05.10.2020
A+
A-

Korona virüs salgınından dolayı dövüş sporlarında müsabakalar yapılamıyor. Bunun ile ilgili açıklamalarda bulunan muaythai sporcusu İzzettin Altunsöz, “En son 21 Mart’ta ringe çıkmak için tüm planlar yapıldı. Bu müsabakam iptal edildi ve o günden beridir ringlere çıkamıyorum. Benim gibi ülkemizdeki tüm sporcular aynı durumda. Bu sporcularımızın körelmesine neden oluyor. Antrenmanlarımızı açık havada yapabiliyoruz ancak maç yapmadığımız sürece bu antrenmanlar için de bir süre sonra heveslerimiz kaçıyor ve spora soğuyoruz. Federasyonlarımız bir an önce bu duruma bir çözüm üretmezlerse çok sayıda yeteneğimiz sporu bırakacak” şeklinde konuştu.

“Online seyirci sistemi bir çözüm olabilir”
Dünyanın çeşitli ülkelerinde seyircisiz maçların başladığını belirten Altunsöz, “Online seyirci sistemi de yaygınlaşmaya başladı. Salona gelmeyen izleyiciler ödemelerini yaparak bilgisayarlarının başından verdikleri şifre ile karşılaşmalarımızı izleyebiliyorlar, ayrıca izleyicilerin görüntüleri de salondan yansıtılabiliyor. Bu ve buna benzer sistemler son dönemlerde çözüm olarak kullanılmaya başladı” dedi.

Vedat Alyaz: “Bu yeteneklerin körelmesine izin vermemeliyiz”
Dövüş sporları yazarı Vedat Alyaz, Türkiye’de son dönemlerde yeni bir sporcu neslinin geldiğini vurgulayarak, “İyi bir sporcu jenerasyonu yakalamış durumdayız. Şayet çözümler bulunmaz ise bize dünya şampiyonlukları getirme potansiyeline sahip sporcularımız bir bir eriyip gidecek. İzzettin Altunsöz de bu jenerasyonun başarılı üyelerinden birisidir. Henüz 21 yaşında olmasına rağmen çıktığı 13 maçın 6’sı nakavt olmak üzere 11’ini kazanmıştır. Üç kez Avrupa şampiyonluk kemerini ülkemize getirmeyi başarmıştır. Böylesi başarılı gençlere dünyanın her yerinde sahip çıkılarak imkanlar sunuluyor. Bu yeteneklerin körelmesine izin vermemeliyiz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.