DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 19°C

İzoekoik Nodül Kanser mi?

09.06.2020
A+
A-

İzoekoik nodül kanser mi? Kanser çoğu insan için büyük bir kabus demek. Özellikle bambaşka ve agresif türlerinin olması şahısların kayda değer bir kısmını korkutuyor. Ayrı deneme ve görüntüleme yöntemleri, kanser teşhisini koyabilmek için en ideal yolların içinde bulunuyor. Raporunda izoekokik nodül ibaresi olan kişilerin en fazla merak ettiği şey bunun ne olduğu. Detaylı yanıtı ise haberimizde.

İzoekoik Nodül Nedir?

İzoekoik nodül kanser mi: Bu nodül bilhassa tiroit olarak bilinen yerde kendisini belirten, en az bir tane ya da daha fazla olan bir yapıdır. Bunun tam olarak nasıl bir özelliğe sahip olduğunu iyi anlamak, bilhassa dışarıdan bakıldığı zaman anlaşılmaz. Çoğu kişi değişik nedenlerden dolayı ultrasona girdikten sonra sonucu hemen öğrenmek istiyor. Kendisine verilmiş olan sonuç kağıdında çoğu bambaşka terimin olması kesinlikle büyük bir kafa karışıklığının ortaya çıkması demek. Nodül kanser mi sorusunun çok sık bir biçimde dile getirilmesinin nedeni de bu.

Nodüller Neden Ortaya Çıkar?

Tiroit nodülleri olarak tanıdık yapının ortaya çıkmasının ansızın fazla nedeni vardır. Bunları şöyle planlamak gerekli;

Her şeyden önce her nodülün kanserli olmadığını tasvir etmek lüzumlu. Nodüller vücudun çoğu yerinde görünür ama bunların içinde azami karşımıza çıktıkları yerin içinde tiroit gelir. Bilhassa iyot eksikliğinin bunun en büyük nedenlerinden birisi olduğunu hemencecik ifade edelim. Çünkü iyot insan vücudu için yaşamsal derecede bir öneme sahip. Bunun yanı sıra ihtiyar kişilerde ve buna bağlı olarak da çıkması laf konusudur. Guatr denilen ve birden çok nodülün olduğu yapıları unutmamak lüzumlu. Burada kayda değer ve en temek nokta hemencecik bunun titiz bir biçimde incelenmesidir.

Nodül Saptaması Nasıl Olur?

İzoekoik nodül kanser mi: Yapılacak olan tedbirli incelemelerin sonunda bu sorunun yanıtının alınması mümkündür. Nodüllerin saptanmasının iki öbür yolum vardır. Bunlardan birisi alışılmış bir biçimde eller yapılır. Yani boğazın olduğu yerde doktor iki ya tek eliyle dokunur. Eline bir yumru geldiği süre bunun anlamı nodüldür. Günümüzde bu şekilde yapılan tespitlerin oranı minimum yüzde 3 en fazla yüzde 7 şeklindedir.

Nodül tespit işlemlerinde daha sık bir biçimde seçim edilen usul her daim ultrason olarak karşımıza çıkıyor. Bunun için ilgili bölge üzerinde ses dalgaları üzerinden görüntüleme yapılır. Oranı ise yüzde 20 ile yüzde 76 arasında farklılık gösterir. Nodüllerin kanserli hücresel olma oranı yalnızca yüzde 5 olduğundan, her nodül durumunda bunun dünyanın sonu şeklinde düşünmemeniz gerekir.

Kararsız Nodüllerde Ne Yapılır?

İzoekoik nodül kanser mi: Belirsiz olarak tanımlanmış olan nodüllerde yapılacak olan şey çok açıktır. O da biyopsidir. Hemencecik parçanın özel bir biçimde incelenmesi gerekli. Bu konuda bilirkişi olan doktorun yazmış olduğu rapor muhakkak belirleyicidir.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.