DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

İzmir’in ilk gerçek uçak kesiti sınıfında uygulamalı eğitim başladı

12.04.2023
A+
A-

 Prof. Dr. Derman Küçükaltan, “Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Programı öğrencileri, bu eğitimin verildiği tek yer olan İstanbul’a eğitim amacıyla gitmek zorunda kalmayacaklar” ifadelerini kullandı. Tasarlanan sınıf, öğrencilerin ve eğitmenlerin eğitim esnasında gerçek bir uçağın içindeymiş gibi hissetmelerine imkân sağlıyor.

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Programı uygulama laboratuvarı mock-up sınıfı geniş bir katılımla uygulama eğitimine açıldı. Açılışta konuşma yapan Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Derman Küçükaltan, laboratuvarın bir yolcu uçağının birebir kesiti model alınarak dizayn edildiğini, laboratuvarın açılışıyla Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Programı öğrencilerinin, bu eğitimin verildiği tek yer olan İstanbul’a eğitim amacıyla gitmek zorunda kalmayacaklarını belirterek, değerli katkıları için başta İKMYO Mütevelli Başkanı Dr. Erkan Çelik’e ve Pegasus İç İstasyonlar Müdürü Aytaç Yıldız ile tüm emeği geçenlere şükranlarını iletti.

Laboratuvar açılışına Konak Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, İzmir’deki havayolu ve ulaşım şirketlerinin üst yöneticileri, kabin amirleri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Katılımcılar daha sonra laboratuvar içindeki Havacılık Kütüphanesinin açılışını gerçekleştirdiler. Kütüphanede havacılık eğitimine ait çok sayıda yerli ve yabancı yayınlar bulunmakta.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.