DOLAR 32,3818
EURO 34,5922
ALTIN 2.391,37
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

İzmir’de Organ Bağışı Çalışmaları

İzmir’de organ bağışı çalışmaları hakkında güncel bilgiler ve önemli detaylar. Organ bağışı süreci, bağış yapmanın önemi ve organ bekleyenler için umut verici gelişmeler hakkında detaylı bilgiler.

16.04.2024
A+
A-

İzmir’de geçen yıl beyin ölümü gerçekleşen 15 hastanın organları bağışlanırken, bu yılın ilk üç ayında nakil ekiplerinin çalışmasıyla bu sayı 11’e yükseldi. Organ nakli taahhüdü veren gönüllü sayısı 95 bine ulaşan İzmir, ülke sıralamasında ilk sırada bulunmaktadır.

İletişim ve Eğitim Çalışmaları

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Organ Nakli ekipleri, organ bağışı sayısının artırılması için yoğun bir mücadele vermektedir. Beyin ölümlerinin hızlı tespiti ve ailelerle doğru iletişimin önemli olduğunu vurgulayan ekipler, nakil koordinatörlerine iletişim eğitimleri de vermektedir. Amaç, aileleri ikna etmek değil, doğru bilgilerle donatarak organ bağışı konusunda farkındalığı artırmaktır.

  • Geçen sene 98 beyin ölümü tespiti yapıldı ve 15’i donör olarak kaydedildi.
  • Bu yılın ilk 3 ayında ise 36 beyin ölüm tespiti yapıldı ve 11 donör kaydedildi.
  • Aile onayı oranı geçen yıl yüzde 20 iken, bu yılın ilk 3 ayında yüzde 36’ya yükseldi.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Hüseyin Bozdemir, organ bağışı konusunda İzmir’in farkındalığının yüksek olduğunu belirtmiş ve başarılı sonuçlar elde edildiğini ifade etmiştir.

Nakil ekiplerinin beyin ölümü tespiti için hassas testler uyguladığını ve ailelerle empati kurarak doğru bilgileri aktarmaya çalıştığını belirtmektedir.

  • Organ nakli konusunda yanlış inanışları düzeltmek için ailelere detaylı bilgiler sunulmaktadır.
  • Empati kurmak ve doğru iletişimle ailelerin organ bağışına daha olumlu yaklaşmaları sağlanmaktadır.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.