DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

İzmir’de Koronavirüse Yakalanan Adam İntihar Etti

14.11.2020
A+
A-

 

Kovid-19 salgını sebebiyle tüm dünyada çeşitli araştırmalar devam ederken, dünya genelinde virüs 51 milyonun üzerinde kişiye enfekte oldu. Herkes geliştirilecek aşıyı beklerken, sürpriz bir gelişme yaşandı. Koronavirüse karşı etkili bir burun spreyi bulundu.

İlk başta Çin’in Vuhan kentinde görülen yeni tip koronavirüs, kısa zamanda bütün dünyayı etkisi altına aldı. 1 milyonun üzerinde kişi salgın nedeniyle yaşamını yitirirken, 51 milyonun üzerinde kişi bu salgına yakalandı. Kovid-19 için aşı çalışmaları yapılırken, bilim insanlarından sürpriz bir buluş geldi. Uluslararası bir bilim ekibinin geliştirdiği spreyin, koronavirüsü yenmeyi başardığı duyuruldu. Bilim insanlarının geliştirdiği sprey ile ilgili, insan deneylerinden sonra detaylı bilgi verileceği öğrenildi.

HAYVANLARDA DENENDİ

The New York Times gazetesinde yer alan habere göre, koronavirüs için geliştirilen burun spreyinin henüz onay almadı. Fakat bilim insanları, geliştirilen spreyin insanlarda da işe yaradığı kanıtlandığı takdirde, buruna sıkılan günlük bir doz koruyucu sprey salgına karşı oldukça etkili olabilir.

Burun spreyi ile ilgili açıklamalar yapan John Hopkins Üniversitesi’nden immünoloji kürsü başkanı Dr. Arturo Casadevall, ‘Koronavirüse karşı etkili yeni bir şeye sahip olmak heyecan verici. Bunun silahlarımızdan biri olacağını tahmin ediyorum’ ifadesini kullandı.

İNSANLARDA DENENECEK

ABD’de Columbia Üniversitesi Irving Tıp Merkezi (CUIMC), Cornell Üniversitesi ve Hollanda’daki Erasmus Üniversitesi Tıp Merkezi’nden (Erasmus MC) bilim insanlarının aylardır sürdürdüğü çalışmanın insanlarda da denenebilmesi için ek bütçe gerekiyor.

VİRÜSÜN TUTUNMASINI ENGELLİYOR

Çalışmacılara göre yeni spreyin içinde lipopeptit adlı grupta yer alan bir molekül bulunmakta. Spreyin içindeki bu molekül sayesinde, Kovid-19’un insan solunumu ile akciğer hücrelerine girerek sivri uçlu proteinin çıkıntısına birebir oturacak biçimde olduğu söyleniyor. Sivri uçlu proteindeki aminoasit zinciri uzantılarından birine yapışan molekül, virüsün tutunmasına engel olmakta.

İLİşKİLİ HABERLER Kovid-19 Aşısında Öncelikli Hedef Genç Yaş Grubu

Kovid-19 Aşısında Öncelikli Hedef Genç Yaş Grubu

Kovid-19 Aşısında Önemli Gelişme

Kovid-19 Aşısında Önemli Gelişme

Çin'den Korkutan Koronavirüs Haberi

Çin’den Korkutan Koronavirüs Haberi

Koronavirüse Yakalanırsanız Yaşayacağınız Tedavi Süreci

Koronavirüse Yakalanırsanız Yaşayacağınız Tedavi Süreci

İLİşKİLİ GALERİLER Grip Hakkında Ortaya Atılan Hurafeler

Grip Hakkında Ortaya Atılan Hurafeler

Türkiye'de Koronavirüs Son Durum

Türkiye’de Koronavirüs Son Durum

Kolombiya'da Kovid-19'dan Korunmak İçin Kask Üretildi

Kolombiya’da Kovid-19’dan Korunmak İçin Kask Üretildi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.