DOLAR 32,2589
EURO 34,8191
ALTIN 2.405,71
BIST 10.188,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 20°C

İzmir EÜ Hastanesi’nde Cinsel Saldırı ve Hapis Cezası

İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleşen cinsel saldırı olayı, failin aldığı hapis cezası ve adalet süreci hakkında detaylı bilgiler burada. İzmir EÜ Hastanesi skandalıyla ilgili son gelişmeler ve analizler.

26.04.2024
A+
A-

İZMİR’de, Ege Üniversitesi (EÜ) Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavi gören kanser hastası N.C.’ye (63) cinsel saldırıda bulunan erkek hemşire Emre Kale’ye (30), duruşmadaki iyi hali göz önünde bulundurularak cinsel saldırı suçundan 16 yıl 3 ay, uyuşturucu madde temin etmek suçundan da 9 yıl 4 ay 15 gün olmak üzere toplam 25 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Olayın Detayları

Akciğer kanseri olan N.C., 24 Nisan 2023’te, EÜ Hastanesi’nde tedavi görmeye başladı. Durumu kötüleşen N.C.’nin 5 Mayıs’tan itibaren bilinci kapandı. İddiaya göre, N.C., Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Yoğun Bakım ünitesinde yatarken, 17 Mayıs’ta hastanede hemşire olarak görev yapan Emre Kale’nin (30) cinsel saldırısına uğradı.

Mahkeme Kararı ve İddianame

Olayla ilgili yürütülen soruşturmanın ardından hazırlanan iddianamede savcı, Kale’nin aynı hastanede, aynı birimde bulunan, beden ve ruh bakımdan kendisini savunamayacak durumda olan mağdura kamu görevinin ve hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle nitelikli cinsel saldırıda bulunduğuna vurgu yaptı. Kale’nin mağdura tedavi kapsamında verilmeyen ilacı vererek, uyuşturucu madde temin ettiği de iddianamede yer buldu.

Savunma ve Duruşma

Davanın geçen yıl 1 Aralık’taki duruşmasında savunmasını yapan sanık Kale olayı anlatarak, “Böyle bir utanç verici olaydan ötürü anıldığım için çok üzgünüm. Psikolojik ve ailevi sıkıntılarım vardı. Sıkıntılı bir ruh hali içerisindeydim. Evliyim, olay sırasında herhangi bir cinsel açlığım söz konusu değildi.” dedi.

Karar ve İyi Hal

Hakimlerden birinin iyi hal uygulanmaması için şerh koymasına rağmen sanık Kale’ye duruşmalardaki iyi hali göz önüne alınarak cinsel saldırı suçundan 16 yıl 3 ay ve uyuşturucu madde temin etmek suçundan da 9 yıl 4 ay 15 gün olmak üzere toplam 25 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.