DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mezuniyet Coşkusu

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi mezuniyet coşkusunu ve başarısını kutlayan, ilham verici anlar ve görkemli törenler burada!

03.06.2025
A+
A-

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin gurur dolu mezuniyet etkinliği

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin son sınıf öğrencileri, eğitim hayatlarının son döneminde unutulmaz bir defile ve sergiyle mezuniyetlerini kutladı. Tekstil ve Moda Tasarımı bölümü öğrencilerinin hazırladığı, toplam 60 parçadan oluşan özel koleksiyon, profesyonel bir defileyle izleyicilere sunuldu. Anadolu, Mezopotamya, Roma, Hititler ve Osmanlı gibi medeniyetlerin kültürel mirasından ilham alan genç tasarımcılar, gece boyunca şaşırtıcı ve özgün koleksiyonlarıyla büyük beğeni topladı. Bu eşsiz etkinliği organize eden Rönesans Model Ajans, kusursuz planlamasıyla görsel bir şölen ortaya koydu.

Mezuniyet sergisi ise, Mimarlık, Endüstriyel Tasarım, Görsel İletişim Tasarımı, İçmimarlık ve Çevre Tasarımı bölümlerinden mezun olan yaklaşık 200 öğrencinin projelerini barındırıyordu. Öğrencilerin özgün fikirleri ve yenilikçi tasarımları, ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Ayrıca, yapay zekadan da yararlanılarak hazırlanan sürdürülebilir ve yenilikçi çalışmalar, gençlerin vizyonunu ve teknolojiyi kullanma becerilerini gözler önüne serdi.

Dijital katalog ve detaylı sergi sunumu

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin bu büyük etkinliği, kampüsteki amfitiyatroda gerçekleşti. Öğrencilerin büyük özenle hazırladıkları projeler, dijital katalog olarak da erişime açıldı ve fakültenin resmi web sitesinde ziyaretçilere sunuldu. Katalogda, projelerin 2 ve 3 boyutlu görselleri ile videoları yer alıyor, böylece izleyiciler ve sektör temsilcileri projeleri detaylı şekilde inceleyebiliyor.

Defilenin onur konuğu olarak; Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Zandar, Ege Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Akçakaya, İEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Levent Eren, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Tevfik Balcıoğlu, çeşitli dekanlar, bölüm başkanları, akademisyenler, sektör temsilcileri, davetliler ve aileler katıldı.

Fakülte Dekanından başarı ve gelecek mesajı

Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun, fakültenin 20 yılı geride bırakmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, yaklaşık 3 bin öğrenciyi mezun ettiklerini ifade etti. “İki on yıl boyunca, öğrencilerimiz, mezunlarımız ve paydaşlarımızla birlikte kentimize ve topluma değer katan birçok projeye imza attık. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu yıl mezun olan 200 öğrenci, hazırladıkları projelerle aldıkları eğitimin kalitesini bir kez daha gösterdi. Günümüz tasarım anlayışını yeni tasarım etiği ile yeniden şekillendiren gençlerimiz, bizlere muhteşem bir defile ve sıra dışı tasarımlar sundu. Tüm mezunlarımıza kariyerlerinde başarılar diliyor, gelecek çalışmalarında üstün başarılar temenni ediyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.