DOLAR 32,5811
EURO 34,8042
ALTIN 2.505,56
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

İYİ Partili Aydın’dan AK Parti için ilginç benzetme

03.11.2019
A+
A-

İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın partisinin Konya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen üye katılım ve mahalle başkanları programına katıldı. Aydın, AK Parti’nin meclisteki gücünün zayıfladığını söyleyerek, “Bugün TBMM’de çoğunluğu sağlayamamış bir AK Parti iktidarı var. Bu yüzden şimdilik küçük ortağı ile birlikte ayakta kalmaya çalışıyor. Yarın neler olabileceğini kestiremiyoruz. Ama şundan eminiz ki bugün Türk siyasetinde bütün dengeler alt üst oldu.İyi Parti Türkiye siyasetinin denklemini değiştiren anahtar bir parti. 31 Mart’ta Millet İttifak’ı büyük bir zafer kazandı. Bu seçimlerde AK Parti’nin gücü ciddi anlamda kırıldı. Seçimlerden sonra AK Parti’nin bir ayağı koptu ve şimdi artık topal bir ördek gibi” dedi.

“ERKEN SEÇİM BEKLEMİYORUM”

Erken seçim iddialarına ilişkin düşüncelerini de anlatan Aydın, “AK Parti ve küçük ortağının oy oranı yüzde 40’ın altına düştü. Önümüzde daha yeni kurulacak partiler var. Bunun yaratacağı yeni hava ve iklimle AK Parti’de çözülmeler daha da hızlanacak.Ben yakın süreçte bir erken seçim beklemiyorum. Çünkü iktidar partisinin erken seçime gidecek bir hali yok” ifadelerini kullandı.

“MİLLET İTTİFAKI OLARAK YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ”

AK Parti ile aralarında bir yakınlaşma olduğu iddialarını da yalanlayan Aydın, “İYİ Parti olarak konumumuzu muhafaza ediyouz. Şu anda arayış içerisinde olan AK Parti. Bizim bir arayışımız yok. Biz Millet İttifakı olarak yolumuza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.