DOLAR 32,1745
EURO 34,7069
ALTIN 2.444,50
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 19°C
Per 21°C
Cum 22°C

İTÜ Rektörü, Doğa Koleji kampüs yöneticileriyle buluştu

17.06.2020
A+
A-

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Ankara Çukurambar Kampüsü’nde gazeteci velilerin sorularını yanıtlayarak pandemi sürecinde uzakta eğitime ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Mehmet Karaca, “İTÜ ETA Vakfı’nın Doğa Koleji’ni ödev alması, veliler arasında güven oluşturdu” dedi.

Prof. Dr. Mehmet Karaca, “İstanbul Teknik Üniversitesi’nin yapay akıl ve Fen Bilimleri alanında ilklerin adresi olması, Doğa Koleji’ni de ilklerin adresi haline getirecek. Yapay akıl ve veri mühendisliği alanlarında Doğa Koleji’nde bir üs oluşturacağız. Öğrencilerimiz, akademik altyapılarını üniversiteye başlamadan; lise ve ortaokul kademelerinde güçlendirirse, kariyer gelişimlerini de fazla daha zinde temeller üzerinde inşa edeceklerdir” dedi.

“Afiyet çalışanlarımızın yanındayız”

Sağlık Durumu çalışanlarının çocuklarına burs desteğinde bulunacaklarını söyleyen Prof. Dr. Mehmet Karaca, “Pandemi boyunca İTÜ-Doğa ailesi olarak öğrencilerimizin akademik ve sosyal gelişimlerinin sekteye uğramaması için uzakta eğitimlerimizi senkron ve asenkron olarak kesintisiz sürdürdük. Canları pahasına özveri gösteren sıhhat çalışanlarımızın ve halkımızın emniyetini karşılayan güvenlik güçlerimizin çocuklarına burs imkanı sunarak yardım olacağız” diye konuştu.

Prof. Dr. Mehmet Karaca, pandemi sürecine ilişkin: “Velilerimiz müsterih olsunlar, öğrencilerimiz her koşulda eğitimlerine devam edecek. Doğa Koleji, dinç teknolojik altyapısıyla dijital dönüşümünü sürdürerek uzaktan eğitim faaliyetlerini aralıksız sürdürecektir” dedi.

“Doğa Koleji akademik altyapısı, İTÜ ile entegre olacak”

İTÜ’nün yükseköğretimdeki 247 takvim geçmişinin yanında, özel okul alanında da önemli bir deneyime sahip olduğunu gösteren Prof. Dr. Mehmet Karaca, “Üniversitemizin imkanlarını Doğa Koleji’ne açtık. İTÜ öğretim üyeleri, Doğa Koleji’nde derslere takviye olmaya başladı. Öğrencilerimizin yetenekleri doğrultusunda bireysel gelişimlerine kanalize olmalarını sağlayacağız. Doğa Koleji akademik altyapısı yükseköğrenimle entegre olacak” diye ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.