DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

İtalya’da Alınan Önlemler 6 Nisana Kadar Uzatıldı

03.03.2021
A+
A-

İtalyan hükümeti, yeni tip koronavirüs ve daha bulaşıcı türleriyle mücadele için çıkardığı yeni kararnameler doğrultusunda aldığı sıkı tedbirleri ek önlemlerle güncelleyerek bunların uygulanma süresini 6 Nisan’a kadar uzatma kararı aldı.

Bakan Speranza, Kovid-19’un İngiltere’de görülen daha bulaşıcı türünün hızla yayıldığına işaret ederek, ‘İngiliz varyantı gençlere nüfuz etme konusunda özel bir yeteneğe sahip.’ şeklinde konuştu.

İtalya’da 13 Şubat’ta göreve başlayan Başbakan Mario Draghi liderliğindeki geniş katılımlı hükümet, salgınla mücadeleye yönelik ilk kapsamlı kararnameyi bugün duyurdu.

Hazırlanan ‘yayılmadaki riske göre bölgesel tedbir’ stratejisi, Kovid-19’un ülke genelinde hızlı şekilde yayılan varyantları sebebiyle gözden geçirildi ve bazı tedbirler sıkılaştırıldı. Tedbirlerin uygulanma süresi, ülkede ailelerin bir araya geldiği ve seyahatlerin arttığı, bu yıl kutlanan bayramları da yasaklanacak.

Ülkede kırmızı bölge olarak ilan edilen yerlerde tüm okullarda uzaktan eğitime geçilecek. Kırmızı bölgelerde 6 Mart’tan itibaren ticari dükkan ve kuaförler açılamayacak. Ayrıca risk kategorisi düşük dahi olsa ülke genelinde iş, acil ihtiyaç ya da sağlık gereksinimi dışında bölgelerarası seyahat 27 Mart’a kadar yasak olmaya devam edecek.

İtalya genelinde, yayınlanan kararname ile tüm havuz, spor salonları ve kayak tesisleri kapalı tutacak

Speranza, ‘Kararname az önce Başbakan tarafından imzalandı ve 6 Mart’tan 6 Nisan’a kadar yürürlükte olacak. Kararname, yürürlükte olan temel önlemleri devam ettiriyor.’ şeklinde konuştu.

Ülkede taşıdıkları risklere göre bölgeleri farklı renklerle gösteren stratejinin onaylandığını dile getiren Speranza, ‘Bölgeleri bu şekilde ayrıştırmanın doğru yol olduğuna inanıyoruz. Çünkü bu, ülkenin her kesiminde en uygun cevabı vermemizi sağlıyor.’ dedi

İTALYA’DA İNGİLİZ VARYANTI ARTIŞA GEÇTİ

Bakan Speranza, Covid-19’un İngiltere’de görülen daha bulaşıcı türünün hızla yayıldığına işaret ederek, ‘İngiliz varyantı gençlere nüfuz etme konusunda özel bir yeteneğe sahip.’ şeklinde konuştu.

İtalya Yüksek Sağlık Enstitüsü Başkanı Prof. Silvio Brusaferro da ‘Covid-19’un İngiliz varyantının yaygınlığı tahmini yüzde 54 düzeyinde. Bu veriler, 18 Şubat dönemine ait o nedenle bu değer, bugün şüphesiz daha yüksektir. Covid-19’un Brezilya’da görülen daha bulaşıcı türü ise yüzde 4,3 ile merkez bölgelerde yaygın.’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.