DOLAR 32,4919
EURO 34,6865
ALTIN 2.395,63
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

İt Dirseği Nedir, İt Dirseğinin Tedavisi Nasıl Olu…

27.05.2021
A+
A-

İt dirseği rahatsızlığı gözde arpacık çıkması olarak bilinir. Bu durumun sebebi hijyenle ilgili olmak üzere birçok farklı sebebe sahiptir.

Genel olarak bilinen adıyla arpacık, yani it dirseği sıka görülen bir göz enfeksiyonudur. Gözde çıkan ve bir süre geçmeyen bu rahatsızlığın tedavisi dikkatlice yapılmalıdır. Bizde sizler için it dirseği nedir? İt Dirseğinin Tedavisi Nasıl Olur? Gibi soruları sizler için araştırdık. 

İT DİRSEĞİ NEDİR?

İt dirseği diğer adıyla arpacık, göz kapağında oluşmaktadır. Göz kapağında var olan yağ bezelerinin şişmesi ve yara haline gelmesi ile ortaya çıkmaktadır. Bu bölgede var olan yağ bezeleri sebum meydana getirmektedir. Zamanla tıkanmasıyla da it dirseği meydana gelmektedir. Tabi bu durumun oluşmasını mümkün kılan belirli etmenler bulunmaktadır.

ARPACIĞIN NEDENLERİ

Arpacığın meydana gelmesini sağlayan ve tetikleyen belirli sebepler vardır. Bu sebepler:

Göz kapağında bulunan yağ bezelerinin zamanla tıkanması

Gün içerisinde yapılan makyajın yeteri kadar temizlenmemesi ve farklı kişilerin makyaj malzemelerinin kullanılması

Sıklıkla yağlı yiyecekler ve zararlı yiyecekler tüketilmesi

Zamanla giderek bağışıklık sisteminin zayıflaması

Günlük yaşamda yaşanılan sıkıntı ve stres halleri olarak sıralanmaktadır.

arpacık tedavisi

ARPACIĞIN TEDAVİSİ

İt dirseği iç ve dış olmak üzere iki biçimde meydana gelmektedir. İki üç gün içerisinde geçmediği hallerde tıbbi tedavi için doktora başvurmak lazımdır. İlk olarak meydana gelen arpacığın yapısı belirlenmektedir. Kullanılan tedavide göz için kullanılacak merhemler, temizleyici solüsyonlar ve antibiyotik barındıran göz damlaları vardır. Ayrıca sonradan meydana gelmesini önlemek için ağız yoluyla kullanılabilecek antibiyotik ilaçlarda verilmektedir. Bu tedavilerinde işe yaramaması halinde cerrahi işlem uygulanarak oluşmuş olan it dirseği torbaları alınmaktadır. Gerçekleştirilen tıbbi tedaviye ek olarak evde yapılabilecek methodlar bulunmaktadır. Bunlar arasında:

-Sıklıkla suratın temizlenmesi

-Yapılan makyaj malzemelerinin yüzden tamamı ile çıkartılması

-Rahatsızlık yaşanan aşamada göz makyajı yapılmaması

-Gözlerin kirden ve tozdan muhafaza edilmesi

-Göz temizliğinin özel solüsyonlarla yapılması bulunmaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.