DOLAR 32,3808
EURO 34,7196
ALTIN 2.407,07
BIST 10.094,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

İsviçre’den Beypazarı Maden Suyu Açıklaması

İsviçre’den gelen Beypazarı Maden Suyu’nun özellikleri ve faydaları hakkında detaylı açıklamalar içeren içeriği keşfedin. Doğal ve sağlıklı içecek alternatifleri hakkında bilgiler burada!

16.04.2024
A+
A-

İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu, Türkiye’den gelen Beypazarı markasına ait maden suyunda yüksek miktarda bor bulunduğunu açıkladı. Açıklamada, yüksek miktarda bor tüketiminin, fetal gelişimi ve doğurganlığı etkilediği ifade edildi. İsviçre hükümeti, Beypazarı marka maden suyunun tüketilmemesi gerektiğini duyurdu ve ürünü yasakladı. Firma ise geri çağırma işlemine başladı.

Beypazarı Maden Suyu Yasaklandı mı?

Beypazarı Maden Suyu Yasaklandı mı?

Maden suyu, yerin derinliklerinden çıkarılan özel bir içecek. Özellikle yemekten sonra sıkça tüketilen maden suyu, zengin mineral oranlarıyla vücuda pek çok fayda sağlıyor. Türkiye’de en popüler markalar arasında yer alan maden suyu markalarından birisi de Beypazarı olarak biliniyor. Ancak İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu (FSVO) yaptığı açıklamada ‘insan sağlığına zararlı’ gerekçesiyle Beypazarı maden suyunun ülkede satışını yasakladı.

Yüksek Bor İçeriği Nedeniyle Uyarı

Bor, doğada bol miktarda bulunan bir element ve çeşitli endüstriyel uygulamalarda kullanılıyor. Bor minerali başta kalsiyum ve D vitamini olmak üzere vücut minerallerinin düzenlenmesinde görev alıyor ancak yüksek miktarda bor tüketimi, insan sağlığı için zararlı. İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu, Beypazarı maden suyunda yüksek miktarda bor bulunduğunu ve bu markaya ait sodanın tüketilmemesi gerektiği ifade edildi.

Firma Açıklaması ve Kalite Standartları

Konuyla ilgili Beypazarı Soda’dan yapılan açıklamada, maden suyunda yüksek miktarda bor bulunduğu ve sağlığa zararlı olduğu yalanlandı. Firma, Türkiye’deki yönetmeliklere ve uluslararası kalite standartlarına uygun olduğunu vurguladı. Farklı ülkeler ve kuruluşların kalite standartlarını belirlerken farklı veriler kullandığına dikkat çekildi.

Uluslararası Standartlar ve Firma Politikası

Uluslararası Standartlar ve Firma Politikası

Firma, ürünlerinin Sağlık Bakanlığı tarafından denetlenerek düzenli analizlerinin yapıldığını belirtti. Bor miktarı konusunda farklı ülkeler ve kuruluşların belirlediği standartlara uygun olduğunu ifade eden firma, doğru bilgi aktarımına önem verdiğini vurguladı. Ayrıca, tüketicilerin şeffaf bilgiye erişimine önem verdiklerini ve yanıltıcı bilgilerle mücadele ettiklerini belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.