DOLAR 32,2933
EURO 34,8008
ALTIN 2.393,05
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

İsveç’teki hastane yetkilisi konuştu

30.04.2020
A+
A-

YeniÇağ Gazetesi’nin haberine göre Corona virüse yakalanan Türk vatandaşı Emrullah Gülüşken, İsveç’te çare göremediği gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı’na ait özel jet ile alınarak Türkiye’ye getirilmişti. Konu, İsveç basınında da haber olmuştu. RS FM’de yayınlanan Atilla Güner’le Akşam Postası Editörü Uğur Koçbaş, Gülüşken’in alınmadığı iddia edilen hastanenin bulunduğu yerel yönetimin basından sorumlu yetkilisi Jimmy Gottfridsson ile konuştu. 
Emrullah Gülüşken’in hastalığıyla ilgili sorulan soruya hasta-hekim gizliliği nedeniyle veri vermeyen Jimmy Gottfridsson, “İsveç’te sıhhat sisteminde tam gizlilik esastır. Hiçbir şekilde sağlık durumları ve aldıkları tedavilerle ilgili bir ayrıntı verilemez” dedi.

“HER VAKAYA TIBBI DEĞERLENDİRME”

Emrullah Gülüşken’in hastaneye yatırılmamasındaki sebep neydi sorusu da sorulan yetkili, “Skane Bölgesi’nde hastanelere yalnızca yatırılma gerekliliği olan hastalar yatırılır ve buna Kovid-19 vakaları da dahildir. Koronaya yan olarak önemli bir şekilde hastalığı olan hastaları yatırmak konusunda da bir krizimiz/sıkıntımız bulunmuyor. Her vaka için tıbbi değer biçme yapılıyor. Şunu da önemle vurgulamak isteriz oysa çoğu Koronavirüs hastası tedavilerine evlerinde devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

“AİLE HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILMADI”

İsveç Göçmenlik Ofisi’nin İsveç devletini karalamaktan aile hakkında bir soruşturma açtığına yönelik iddialarla ilgili de konuşan Jimmy Gottfridsson, “Böyle bir şeyin İsveç’te daha önce hiçbir süre yaşanmadığını size söyleyebilirim. Hem İsveç kanunlarında da böyle bir kabahat bulunmamaktadır” şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

İsveç’in Malmö Kenti’nde yeni müşteri koronavirüs (Kovid-19) testi artı çıkmasına rağmen tedavi edilmeyerek eve gönderilen, kızları Samira ve Leyla’nın sosyal medyadan yayımladığı destek çağrısının karşılık bulması sonucu Emrullah Gülüşken ve 3 çocuğu ambulans uçakla Türkiye’ye getirilmişti. Gülüşken ile çocukları Esma, Samira ve Mahmut’un sevk edildikleri Ankara Şehir Hastanesi’nde tedavileri sürüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.