DOLAR 32,3636
EURO 34,7935
ALTIN 2.400,67
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

İsveç Dışişleri Bakanı: Türkiye ile terörizme karşı mücadelemiz sürecek

İsveç’in NATO üyeliğine onay veren protokolle ilgili kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Genel Kurul’da 346 milletvekili oy kullanırken milletvekillerinden 287’si “evet”, 55’i ise “ret” oyu verdi. İsveç Dışişleri Bakanı Tobias …

24.01.2024
A+
A-

İsveç‘in NATO üyeliğine onay veren protokolle ilgili kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Genel Kurul’da 346 milletvekili oy kullanırken milletvekillerinden 287’si “evet”, 55’i ise “ret” oyu verdi. İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström ilk açıklamasında, “Bundan sonra da terörizme karşı mücadelemiz Türkiye ile yakın işbirliği halinde sürecek.” dedi.

KANUN TEKLİFİ YASALAŞTI

Dün Meclis Genel Kurulunda İsveç’in Kuzey Atlantik Antlaşması’na (NATO) Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Görüşmelerin sonunda teklif, oylamaya katılan 346 milletvekilinden 287’sinin oyuyla kabul edilerek yasalaştı. 55 milletvekili teklife “ret” oyu verirken, 4 milletvekili “çekimser” oy kullandı.

“BUNDAN SONRA TÜRKİYE İLE YAKIN İŞ BİRLİĞİ SÜRECEK”

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Dışişleri Bakanlığı konutu önünde düzenlediği basın toplantısında, “TBMM’ye teşekkür ediyorum. Bundan sonra da Türkiye ile NATO’da yakın işbirliği yapacağız. Uzun bir yolculuktu.” diye konuştu.

Süreçte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayının beklendiğini belirten Billström, AA muhabirinin, “NATO üyeliğiniz Türkiye ile ilişkilerinize neler katacak? sorusunu şöyle yanıtladı:”Doğal olarak TBMM’nin onayı daha önce yaptığımız anlaşmaları değerli kıldı. 2022’de NATO Madrid Zirvesi’nde imzaladığımız Üçlü Muhtıra (Türkiye, Finlandiya ve İsveç) ve daha sonra Vilnius’ta yapılan anlaşmada uzlaşmıştık. Bu anlaşmalar devam ediyor. Bundan sonra da terörizme karşı mücadelemiz Türkiye ile yakın işbirliği halinde sürecek.”

Tobias Billström

Kaynak: AA / Güncel

Haberler.com

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.