DOLAR 32,2580
EURO 34,7710
ALTIN 2.439,11
BIST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 20°C

İstanbul’un simgesi Kız Kulesi yeniden ziyarete açıldı

İstanbul’un sembol yapılarından biri olan Kız Kulesi, 1 Mart’tan itibaren yeniden ziyaretçileri ağırlamaya başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, yaptığı açıklamada, ” Kız Kulesi’ne ulaşım Karaköy İskelesi’nden sağlanacak ve tekne seferleri her gün …

01.03.2024
A+
A-

İstanbul‘un sembol yapılarından biri olan Kız Kulesi, 1 Mart’tan itibaren yeniden ziyaretçileri ağırlamaya başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, yaptığı açıklamada, ” Kız Kulesi‘ne ulaşım Karaköy İskelesi’nden sağlanacak ve tekne seferleri her gün düzenli olarak gerçekleştirilecek. Restore edilen yapı, haftanın her günü saat 09.00 ile 18.00 arasında ziyaret edilebilecek.” ifadelerini kullandı.

KIZ KULESİ, ASLINA UYGUN OLARAK TEKRAR ZİYARETE AÇILDI

Aslına yaraşır şekilde restore edilen Kız Kulesi, gelecek nesillere de miras kalsın diye uzman isimlerin de katkılarıyla 2 yılı aşkın süren titiz bir çalışma sonucu güçlendirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2021 yılında başlatılan restorasyon çalışmalarıyla kulenin iç bölümüyle birlikte, dış cephesi, iskelesi ve çevresi de düzenlendi.

Kulede, önceki restorasyon süreçlerine ait, yapının statiğine uygun görülmeyen betonarme parça ve eklentiler söküldü ve aslına uygun, özgün malzemeler ile kulenin tüm bölümleri restore edildi. 2.Mahmut Dönemi’ndeki görüntüsü esas alınarak restore edilen Kız Kulesi’nde, olası İstanbul depremine yönelik çalışmalar da yapıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler.com

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.