DOLAR 32,2106
EURO 35,0833
ALTIN 2.472,01
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 22°C

İstanbul’un birbirinden güzel müzeleri, üstelik hepsi ücretsiz!

24.10.2018
A+
A-
1 / 24

İstanbul çok sayıda müzeye ev sahipliği yapan bir şehir. Sonbaharda kültür, sanat ve tarih dolu bir gün geçirmek istiyorsanız haberimiz tam size göre. İstanbul’daki ücretsiz ziyaret edebileceğiniz müzeleri sizler için derledik… İşte detaylar…

Fotoğraflar: Yasemin Çakar, Alamy, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, müzelerin web siteleri

2 / 24

AŞİYAN MÜZESİ
Türk edebiyatının batılılaşmasında en önemli rol Tevkif Fikret’e ait. Şairin projesini çizdiği ve 1906 -1915 yıllarında yaşadığı ev ‘Aşiyan Müzesi’ adıyla edebiyat tutkunlarını ağırlıyor. Farsça ‘kuş yuvası’ anlamına gelen Aşiyan ismini bu yapıya veren ise Tevfik Fikret.

3 / 24

Evin bahçesine adım attığınız anda Göksu deresi ve iki köprüyü gören Boğaz manzarası sizi etkisi altına alacak. Aşiyan’da sadece Tevfik Fikret’in değil Edebiyat-ı Cedide’nin önemli şairlerinden Abdülhak Hamit Tarhan, Şair Nigar Hanım ve Recaizade Mahmut Ekrem’e ait eserlerde bulunuyor.

4 / 24

SAİT FAİK MÜZESİ
Şehrin huzur dolu adası olan Burgazada’da yer alıyor. Sait Faik Abasıyanık’ın yaşadığı anılarla dolu köşk 1959’dan beri müze.

5 / 24

Bir hafta sonu vapura atlayıp hem adayı baştan sona gezmek hem de müzede şairi anmak size iyi gelecek. Müzede Sait Faik’in eşyaları, mektupları, fotoğrafları ve nice belgeyi bulacaksınız.

6 / 24

TÜRKİYE İŞ BANKASI MÜZESİ
2007’den bu yana açık olan Türkiye İş Bankası Müzesi, haftanın her günü 10.00 ve 18.00 saatleri arasında ziyaretçilerini bekliyor.

7 / 24

İstanbul Fatih’te bulunan müze, kurulduğu döneme ait birçok eser barındırıyor. Haftanın her günü ücretsiz olan müze, pazartesi günleri dışında her gün açık…

8 / 24

CUMHURİYET EĞİTİM MÜZESİ
İstanbul Fatih’te bulunan Cumhuriyet Eğitim Müzesi 1998’de kuruldu. Hafta içi ücretsiz olan müzeye ilgi yoğun… Türk eğitim tarihinde ve Cumhuriyet döneminde kullanılan ders araç gereçleri müze içerisinde sergileniyor.

9 / 24

SALT GALATA
Osmanlı Bankası olarak 1892’de inşa edilen bina şu anda sanat müzesi olarak kullanılıyor.

10 / 24

Alışılageldik müzelerden farklılıklarıyla ön plana çıkan Salt Galata, birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Osmanlı döneminde ve günümüz bankalarında kullanılan eserleri sergiliyor.

11 / 24

PERA MÜZESİ
8 Haziran 2005’te açılan Pera Müzesi Taksim’de bulunuyor. Dünyaca ünlü sanatçıların eserlerini Türkiye’de sanatseverlerle buluşturuyor. Pazartesi günü hariç haftanın her günü hizmet veren müze her gün tüm öğrencilere, her cuma 18.00 ve 22.00 saatleri arsında tüm ziyaretçilerine ücretsiz.

12 / 24

MEHMET ARSAY KLASİK OTOMOBİL MÜZESİ
İstanbul İkitelli’de kurulan otomobil müzesi, çarşamba ve pazar günleri ücretsiz olarak ziyaretçilerine hizmet veriyor.

13 / 24

Geçmişten günümüze çok fazla otomobilin sergilendiği müze, araba severlerin ilgisini çekiyor. Otomobillerin arasında uzun ve keyifli bir yolculuğa çıkmak istiyorsanız burası tam size göre.

14 / 24

SAKIP SABANCI MÜZESİ
2002’de Sarıyer’de ziyarete açılan Sakıp Sabancı Müzesi, kalıcı ve geçici sergilerin gösteriminin yanı sıra çeşitli kültürel faaliyetler düzenliyor.

15 / 24

Pazartesi günleri kapalı olan Sabancı Müzesi çarşamba günleri ziyaretçilerine ücretsiz hizmet veriyor.

16 / 24

AHMET HAMDİ TANPINAR KÜTÜPHANESİ VE MÜZESİ
Roman, öykü ve şiir yazarı Ahmet Hamdi Tanpınar’ın adını taşıyan Edebiyat Müze Kütüphanesi 12 Kasım 2011 tarihinde Fatih’te ziyarete açıldı.

17 / 24

Kütüphanede 1000’i aşkın yazarın 9000 adet kitabı mevcut. Müzede çok sayıda koleksiyon, piyano ve önemli yazarlara ait kişisel eşyalar sergileniyor. Pazar günü kapalı olan müze, haftanın diğer günleri 08.30 – 20.30 saatleri arasında hizmet veriyor.

18 / 24

İSTANBUL DENİZ MÜZESİ
Türkiye’nin denizcilik alanında en büyük müzesi olan Deniz Müzesi, içerdiği koleksiyon çeşitliliği açısından dünyanın sayılı müzelerinden birisi. 1897’de kurulan müze, Türk Denizcilik tarihine ev sahipliği yapıyor. Atatürk’e ait kayıklar, bahriyeli kıyafetleri, haritalar ve gemi modelleri burada sergileniyor. Beşiktaş’ta bulunan Deniz Müzesi öğrenciler için haftanın her günü ücretsiz.

19 / 24

İSTANBUL MODERN SANAT MÜZESİ
Türkiye’nin ilk modern sanat müzesi olan İstanbul Modern, 11 Aralık 2004’te ziyarete açıldı.

20 / 24

Beyoğlu’ndaki yeni binasında yalnızca perşembe günleri girişin ücretsiz olduğu müze, sanatseverler tarafından büyük ilgi görüyor.

21 / 24

TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ BASIN MÜZESİ
İstanbul Fatih’te bulunan Basın Müzesi, bu alanda Türkiye’deki tek olma özelliği taşıyor. Müzede basın teknolojisinin gelişimini yakından inceleyebilirsiniz.

22 / 24

Taş baskı örnekleri, düz baskı makinesi, prova tezgâhları, eski daktilolar, teleksler arasında nostaljik bir gezi yapabilirsiniz.

23 / 24

İTFAİYE MÜZESİ
Beşiktaş’taki İtfaiye Müzesi sizi bir zamanların İstanbul’una götürecek. Ateşin ve suyun içinde kaybolacak ve öğrendiklerinizle şaşıracaksınız.

24 / 24

Bu şirin müze sizi çok şaşırtacak…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.