DOLAR 32,5868
EURO 34,8351
ALTIN 2.495,48
BIST 9.636,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

İstanbul’un ara sokaklarında corona tehlikesi!

03.06.2020
A+
A-

Milliyet Gazetesi’nden Mert İnan’ın haberi…

Afiyet Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulu, corona virüs normalleşme süreci için hazırladığı rehberde kayda değer detaylara dikkat çekti.

Rehberde mekanları için masalar arası mesafeyi 1,5 metre, ast yana masalar için olan mesafeyi ise asgari 60 santimetre olarak belirledi.

Normalleşme süreci ile kapılarını açan restoran, kafe, bar ve büfelerin birçoğu uyarı ve kriterlere uyarken, bir takım işletmelerin eski alışkanlıklarını sürdürdükleri dikkatlerden kaçmadı. Mekanlardaki en büyük bıkkınlık, personel ile herif aralarında uyulması gereken bir metre kuralında yaşanıyor.

Normalleşme sürecine adapte olmaya çalışan İstanbul’da restoran, kafe ve barlar açıldı. İşletmelerin büyük kısmının sosyal uzaklık ve maske kurallarına uyduğu görülürken, bir takım işletmelerin eskisi gibi hiçbir kısıtlama olmadan müşteri ağırlanması dikkat çekti.

İstanbul’un en hareketli semtlerinden Beşiktaş, Nişantaşı, Beyoğlu üçgeninde sosyal uzaklık düzenlemesine uymayan işletmelerin genelde ufak ölçekli kafe, büfe ve barlar olduğu dikkatlerden kaçmazken, restoranların masa düzenlemeleri ise Kovid-19 önlemlerine uygun şekilde yerleştirilmiş durumda.

İlk durağımız Beşiktaş olurken, özellikle balık pazarındaki restoranların oturma düzeninde bir değiştirme yapmadıklarını gözlemledik.

Zabıta denetimde 

Sinanpaşa Camii’nin arkadaki kısmında bulunan ve pandemi öncesi dolup taşan çay bahçelerinde ise sosyal uzaklık kurallarına uygun masa düzenlemesi yapılmıştı.

Beşiktaş Belediyesi’ne alt zabıta ekiplerinin denetimlerini arttırdığı semtte, kafelerdeki masalara dezenfektanlar konulurken, masa düzenlemesinin de sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde yapıldığını gördük.

Beşiktaş Çarşısı esnafı ise normalleşme sürecinin ikinci gününde de siftahsız dükkan kapadıklarından şikayet ettiler.

Beşiktaş’tan sonraki durağımız Nişantaşı’nda da çoğu işletmenin sosyal uzaklık kurallarına uygun bir şekilde düzenleme yaptıklarını yerinde gördük.

Abdi İpekçi Caddesi’ndeki altyapı çalışmaları sebebiyle, çoğu lokanta ve mekanın hemen şimdi açılmadığı semtte, bazı kafelerdeki masa standardının 1.5 metre kriterinden uzakta olduğu dikkatimizden kaçmadı.

Ara sokak güvenli olmayan 

Beyoğlu’nda restoranların neredeyse tamamı 1.5 metre mesafe kuralına uyarken, İstiklal Caddesi girişinde zabıta ekiplerinin vatandaşlara bedava maske ve dezenfektan stantları kurduğunu gördük.

Ara sokaklardaki bazı kafelerde mesafe kuralına uyulmaması dikkatlerden kaçmazken, Nevizade’de her masaya dikkat levhası konulsa da sıkışıklığın devam ettiğini saptama ettik.

Çiçek Pasajı’ndaki çoğu işletmenin alıcı yetersizliği sebebiyle açılmaması uyarı çekti.

Buradaki işletme sahipleri corona virüs pandemisi öncesi günleri mumla aradıklarını söylediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.