DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

İstanbul’dan Sivas’a Sağlık ve Huzur Yolculuğu: Kanseri Yenen Çiftin Doğayla İç içe Yaşama Hikâyesi

İstanbul’dan Sivas’a sağlık ve huzur dolu yolculuk: Kanseri yenen çiftin doğayla iç içe yaşam hikayesi.

23.08.2025
A+
A-

İstanbul’da yaşayan 39 yaşındaki Ahmet Soner, 2015 yılında yakalandığı testis kanserini yenerek sağlığına kavuştu. Doktorunun stresten uzak bir şehirde yaşaması gerektiğini söylemesi üzerine eşinin de desteğiyle memleketi Sivas’a taşınmaya karar verdiler. Bir yıl kadar önce köyleri keşfe çıkan çift, doğal yaşamla iç içe buluştukça stresin azaldığını fark etti ve bu deneyimi sosyal medyada paylaşmaya başladı.

Kanseri hastanede tek başına öğrendiğini söyleyen Ahmet Soner, İstanbul’da doğup büyüdüğünü fakat kökeninin Sivas olduğunu belirtiyor. İstanbul‘da muhasebe alanında çalıştığı yıllarda hastalığı öğrendiğini anlatan Satır, 2015 Ocak’ta ameliyatını, Mart’ta ise kemoterapi sürecini tamamladığını söyledi. Ailesi ve sevdikleri her adımında yanındaydı; “ölümün kıyısından döndüm” diyerek yaşadığı zor süreci aktaran Soner, tedavisinin ardından rutin kontrollerini sürdürdüğini belirtti. Doktoru, kanserin tekrarlama riskinin yüksek olduğunu ve ömür boyu stresten uzak bir yaşam gerektiğini her kontrolünde vurguluyordu. Bu öneri, ailesinin ve eşinin desteğiyle Sivas’a taşınma kararı almalarını hızlandırdı.

“Bir hafta içinde karar verdik, aynı hafta taşındık” diyen Ahmet Soner, yeni yaşamlarına birlikte devam etmenin motivasyonunu şöyle özetledi: İstanbul‘un yoğunluğundan uzak, temiz hava ve doğayla iç içe yaşam, tedavi sürecinin stresini azaltıyor. Eşi Duygu Soner ise, eşinin sağlık durumu nedeniyle aldığı bu kararın kendileri için doğru olduğunu ifade ediyor. İstanbul‘un yoğun temposundan sonra Sivas’ın köylerini keşfetmenin, stres seviyesini düşürdüğünü ve yeni dostluklar kurmalarına olanak sağladığını belirtiyor.

“Eşimle birlikte Sivas’ın köylerini geziyoruz; bu doğa ve samimiyet bize çok iyi geliyor” diyen Duygu Soner, evliliklerinden bu yana yaşadıkları zorlukları destekle geçirdiklerini ve köylerdeki sıcak karşılamanın kendilerini memleketlerine bağladığını söyledi. Yaz aylarında ailelerin ziyaretleriyle sosyal bağlarını güçlendirmeyi planlayan çift, köy yaşamını bir sosyal aktiviteye dönüştürerek hasret gidermek ve stres atmak amacıyla bu deneyime devam ediyorlar. İhlas Haber Ajansı ile yerel kaynaklar Haberler.com tarafından aktarılan bilgiler ışığında, çiftin hikâyesi ilgiyle paylaşılmaya devam ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.