DOLAR 32,5052
EURO 34,6381
ALTIN 2.482,11
BIST 9.586,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 15°C
Cts 18°C

İstanbul’dan Amerika’ya, hayallerine uçacak öğrenciler belli oldu

01.07.2018
A+
A-

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Amerika ISEWorld Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen ve İstanbul özelinde ‘İstanbul’u Tanıt, Hayaline Uç’ olarak uygulanan 5’inci dönem proje yarışmasını kazanan öğrenciler ve öğretmenleri, Galatasaray Lisesi’nde düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Törende dereceye giren ekipler, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Timur Tuğral, Ar-Ge Birimi Projeler Koordinatörü Figen Sekin ve ISEWorld Vakfı Amerika Müdürü Ted Lewis ile ISEWorld Kültürlerarası Lise Değişim Programları yetkililerinden ödüllerini alırken, Galatasaray Lisesi Okul Müdür Yardımcısı Çiğdem Büke de törende hazır bulundu. 

Birincilik ödülünü kazanan okul, Yavuz Selim Anadolu İmam Hatip Lisesi oldu. Proje danışmanı öğretmen Didem Sağ, öğrencileri Ömer Kardaş ve Fatih Çetin ile birlikte Amerika seyahatine katılmaya hak kazandı.
İkincilik ödülünü Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi Projedanışman öğretmeni Erdoğan Akar, öğrencileri Abdulsamet Kaymaz ve Muratcan Hökenekile alırken; Proje danışmanı Öğretmen Tarık Buldu, öğrenciler Kerem Doğan Karakoç ve Nurseda Gökalp’in temsil ettiği Hasan Ferruh Özgen Anadolu Lisesi ekibi üçüncülüğü elde etti.

Hedef kitlesi İstanbul’da resmi ve özel tüm liselerde öğrenim gören öğrenciler olan yarışmada öğrenciler, şehirlerini tanıtan 3 dakikalık İngilizce video sunumları ile kıyasıya yarıştılar. Finalistler, jüri, halk oylaması ve ABD’de Kayıt Birimleri Ofis Departmanı kontrolünde internet üzerinden oylama yapan Amerikan okullarının oylarıyla belirlendi.  

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.