İstanbul’daki “Yenidoğan Çetesi” Davasında Yeni Gelişmeler
İstanbul’daki ‘Yenidoğan Çetesi’ davasında güncel gelişmeler ve son durumlar hakkında detaylı bilgiler. Davanın son durumu ve gelişmeleri takip edin.
İstanbul’da Büyük Yankı Uyandıran “Yenidoğan Çetesi” Davasında Son Durum
İstanbul’da geniş çapta dikkatleri üzerine çeken ve kamuoyunu meşgul eden “Yenidoğan Çetesi” davasında önemli bir gelişme yaşandı. Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yürütülen duruşmalarda, 57 sanık yargılanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün, yapılan 30. duruşmada mahkeme heyeti, üç tutuklu hemşirenin tahliyesine karar verdi. Bu tutuklu hemşireler arasında Hüseyin Günerhan, Mehtap Sayar ve Nigar Kubilay bulunuyor. Ancak, bu karar büyük tepkiyle karşılandı ve Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı duruma müdahale ederek, hızlıca mahkemeye itiraz dilekçesi sundu. Başsavcılık, tahliye edilen sanıkların yeniden tutuklanmasını talep ederek, olayın adil ve şeffaf bir şekilde yürütülmesini amaçladı.
Yasal tedbirler kapsamında, tahliye edilen sanıklar üzerinde “yurt dışına çıkış yasağı” ve “belirli aralıklarla imza atma” koşulları getirildi. Ayrıca, mahkeme heyeti, bazı tutuksuz sanıklar üzerindeki adli kontrol kararlarını kaldırma yönünde karar verdi. Tüm bu gelişmeler, davanın seyrini etkileyecek önemli adımlar olarak dikkat çekiyor.
İddianame ve soruşturma raporlarına göre, sanıkların acil servislerdeki bebek hastaları önceden anlaşmalı oldukları özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakım ünitelerine usulsüz sevkler yaptığı. Bu usulsüz sevkler sonucunda bebek ölümleri gerçekleştiği gibi, devletin maddi zararına yol açtığı ve haksız kazanç sağlandığı iddia ediliyor. Ayrıca, “ölümler, usulsüz sevkler ve haksız kazanç” suçlamalarıyla ilgili detaylı incelemeler devam ediyor.
Gelecek duruşmanın tarihi ise 9 Eylül 2025 olarak belirlendi. Mahkeme, tüm duruşma tutanaklarını ve delilleri detaylı biçimde incelemek üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderdi. Kurumdan gelecek raporlar, tutuklama ve tahliye kararlarının netleşmesinde belirleyici olacak. Ayrıca, bu süreçte yeni tutuklamalar veya tahliyeler de gündeme gelebilir.